Sport

2018.06.06. 11:04

360 fokos videó: kockahas, kondibérlet nélkül

Mikepércs – Színes korlátok és hajmeresztő mutatványok – egyre népszerűbb hazánkban is a street workout, azaz a saját testsúlyos edzés. Mikepércsen járunk, ahol az MKP Bars tagjai húzódzkodnak éppen.

Mikepércs – Színes korlátok és hajmeresztő mutatványok – egyre népszerűbb hazánkban is a street workout, azaz a saját testsúlyos edzés. Mikepércsen járunk, ahol az MKP Bars tagjai húzódzkodnak éppen.

Négy mikepércsi fiatal 2014 nyarán kezdett el „bohóckodás” szinten edzeni, majd 2015-ben a közösségi ház udvarán szabadtéri kondipark épült, ennek birtokba vétele után már komolyabban foglalkoznak a street workouttal.

– Négyen alapítottuk meg a csapatot, az MKP a Mikepércs rövidítése, a bar pedig a korlátot jelenti angolul. Attila és Krisztián már korábban jártak bemutatózni kondiparkátadókra, sportnapokra, de együtt a csapat csak 2015 nyarán mutatta meg magát. Azóta hétből öt napot edzünk, bemutatókra és versenyekre is járunk – beszél a kezdetekről Szabó Tibor, a csapat egyik tagja.

Az MKP Bars

Jelenleg 10 állandó tagot számlál a mikepércsi gárda, ottjártunkkor is lelkesen edzettek, egymást biztatva egy-egy hajmeresztő gyakorlat során. Na de nézzük kicsit közelebbről, mit is takar a street workout, és miért egyre népszerűbb világszerte!

Ez a főként fiatalos sport olyan gyakorlatokon alapszik, amelyekkel mindenki találkozott már. Ilyen például a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás – ezek kiegészülhetnek freestyle- és akrobatikus elemekkel. Az, hogy egyre többek kapnak kedvet saját testsúllyal korlátokon edzeni, a sport egyszerűségében és hatékonyságában rejlik. A mikepércsi srácok példája is mutatja, hogyan épül az izomtömeg a street workouttal.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel, vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera „háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!