Sport

2018.05.19. 19:00

Megérdemelt újvárosi siker a megyei rangadón

Balmazújváros - Az ötletesen, lendületesen játszó Balmazújváros ellen a Loki nem találta a megfelelő játékmódot.

Balmazújváros - Az ötletesen, lendületesen játszó Balmazújváros ellen a Loki nem találta a megfelelő játékmódot.

Volt miért ünnepelni az újvárosi közönségnek az OTP Bank liga 31. fordulójában lejátszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–DVSC mérkőzés után, hiszen a vendéglátók 1-0-ás félidő után 4-0-ra lépték le a debreceni gárdát. A nagy gólkülönbségű győzelem pontosan megfelelt a játék képének. A két csapat játékán egyáltalán nem látszott, hogy a Balmazújváros a bennmaradásért küzd, míg a Debrecen azért hajt, hogy megtartsa a nemzetközi kupaszereplést jelentő harmadik helyet a bajnokságban. Horváth Ferenc együttese az első félidő közepétől egyre inkább a Loki fölé nőtt, nagyobb akarással, lendületesebben, olykor erőszakosabban játszott. A második játékrészben pedig egyértelműen az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Ötletesen, néha már-már szemtelenül játszottak és léptek meg a középpályán, zavart keltve a debreceni védők között.

Játék helyett küzdelem

A megyei rangadóra a Debrecen nem túlságosan jó előjelekkel állt ki, hiszen az első számú kapus, Nagy Sándor szombat délelőtt jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot, míg Jovanovics a pénteki edzésen sérült meg. Emellett a kezdőcsapatba jelölt Könyves, valamint a második félidő elején becserélt Bódi sem volt még százszázalékos. Míg az Újváros majdnem a legjobb összeállításában léphetett pályára.

A mérkőzés első két perce ugyan a hazaiaké volt, a Loki a félpályán sem tudta átvinni a labdát, ám egy kirúgás után mégis Horváth kapuja előtt adódott gólhelyzet. Könyves fejjel továbbította a labdát a tizenhatoson mozgó Sósnak, aki egy csel után lőtt, a labdát a hálóőr a felső kapufára tornázta, majd onnan szögletre pattant a játékszer. A kapu elé tekert labdával ismét Sós próbálkozhatott, ám a sarokra tartó erős lövést Horváth ismét bravúrral védte. A harmadik percben jártunk ekkor, és elmondhatjuk, hogy ezzel a két lehetőséggel a Debrecen ellőtte minden puskaporát.

A vendégek helyzete után puhatolózó játékkal folytatódott mérkőzés. Eseménytelen percek következtek, helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Ennek oka leginkább a hatékony védelem volt. A kaputól 20-25 méterre már megállították az akciókat a védők. Gólszerzésre csupán a szabálytalanságok miatt ítélt szabadrúgásból adódhatott lehetőség. A 13. percben Andrics buktatása után Kosiczky kapujától 20 méterre, igen jó szögből lőhetett a Balmaz, de Habovda gyengén a sorfalba lőtt. A félidő közepéig kiegyenlített erők küzdelmét hozta a mérkőzés, amelyen inkább a küzdelem, mintsem a folyamatos játék volt a jellemző.

Ezt követően a hazaiak felpörgették a játékot, többet birtokolták a labdát, és a játékukban mindinkább benne volt a gólveszély. Ezzel együtt nem szögezték kapuja elé a vendégeket, mert Szatmáriék a felszabadítás után eljutottak ugyan Horváth kapuja előterébe, de ezek az akciók esetlegesek, elképzelés nélküliek és erőtlenek voltak. Nem úgy a balmazújvárosiak! A 27. percben a DVSC kapusától két hatalmas bravúr is kellett ahhoz, hogy megvédje hálóját a góltól: előbb egy 10, majd a kiütött labdát hét méterről vágták kapura. Érett a Balmaz vezető gólja, amelyet a 36. minutumban Andrics meg is szerzett: egy, még a félpálya előtt eladott labdát kapott meg a tizenhatos sarkán, kicsit még igazított a labdán, majd a hosszúba lőtt, Kosiczky hiába vetődött. A vezetés birtokában a hazaiak nyugodtabban, koncentráltabban játszottak, míg a debreceniek játéka kapkodóvá vált.

Újvárosi fieszta

A második félidő elején jött a második balmazújvárosi találat. Egy beadást követően az első lövést még védte a Loki hálóőre, ám a kipattanót a leggyorsabban reagáló Vajda közelről bevágta. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, innentől kezdve lényegében az történt a pályán, amit a vendéglátók akartak. Hatalmas akarással, lendülettel játszottak, míg a piros-fehéreknek szinte semmi sem sikerült, pontatlan passzok, néha tanácstalanság jellemezte játékukat. Herczeg András hiába cserélt gyorsan hármat is, Bódi, Takács és Tisza becserélése, valamint a három védőre való átállás sem volt ellenszere a balmazújvárosiak ötletes és lendületes játékának.

A Debrecennek csupán epizódok jutottak a második félidőben, ezek közül a legveszélyesebb a 63. percben történt, amikor Kusnyír beadását 12 méterről fejjel csúsztatta a kapu mellé Takács. Három minutummal később jött a hazaiak harmadik gólja: egy szabadrúgást követően Rus 10 méterről fejelt a kapu közepébe úgy, hogy talán Kosiczky lepődött meg a legjobban, hogy a labda gólba tart. A harmadik hazai találat után sem változott a játék képe, erőtlen, elképzelés nélküli vendégpróbálkozások, izgalmas, ötletes, lendületes hazai helyzetek. A kegyelemdöfést Arabuli adta meg a 89.percben, amikor egy beadás után, szinte szemtelen módon, 7 méterről félfordulatból púpozta ki a hálót. Az újvárosi közönség joggal ünnepelte kedvenceit a mérkőzés végén, a csapat minden tagja körbepacsizott a pálya mellett a nézőkkel, míg debreceniektől a vendégszektorhoz csupán Tőzsér és Kinyik ment oda.

KZS


OTP Bank Liga, 31. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–DVSC 4-0 (1-0)

Balmazújváros, 1808 néző. Vezette: Kassai (Buzás, Szécsényi)

Balmazújváros: Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda S. (Kamarás 80.), Sigér, Majszuradze, Batarelo (Haris 74.) - Andrics (Zsiga 78.), Arabuli. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Debrecen: Kosicky - Filip (Bódi 46.), Kinyik, Szatmári, Barna - Varga K., Kusnyír, Tőzsér, Sós (Tisza 72.) - Könyves (Takács T. 52.), Tabakovic. Vezetőedző: Herczeg András

Gól: 1-0 Andrics (36.), 2-0 Vajda (47.), 3-0 Rus (66.), 4-0 Arabuli (89.)

Sárga lap: Andrics (32.), Varga K. (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!