Sport

2018.05.21. 12:23

Battai-arany és -bronz az előválogatókról

Debrecen - Battai Sugár Katinka a TFSE vívónője őrzi jó formáját, amit ezúttal egy kadet arany- és egy junior bronzéremmel bizonyított a budapesti megmérettetésen.

Debrecen - Battai Sugár Katinka a TFSE vívónője őrzi jó formáját, amit ezúttal egy kadet arany- és egy junior bronzéremmel bizonyított a budapesti megmérettetésen.

Még véget sem ért teljesen a 2017/18-as idény a kadet és junior korú vívóknak már el is kezdődött a következő évad, az MVSZ ugyanis előválogatót rendezett a Vasas vívótermében. A szombati nap remekül indult a TFSE és Interfencing DSC versenyzőinek, hiszen a fiúk mezőnyében a még újonc korosztályú Bányay Marcell a legjobb nyolc közé jutásért vívhatott. A hölgyeknél ketten is elérték a nyolcas döntő határát. Varga Emília ugyan remekül vívott, ezúttal érem nélkül zárta a megmérettetést. Csapattársa Battai Sugár Katinka azonban ellenállhatatlan volt, és megnyerte a 2018/2019-es idény első kadet viadalát.

Vasárnap a juniorok között is jól ment a debreceni vívónőnek. Az elődöntőig menetelt, ahol a remekül vívó, végül a versenyt is megnyerő BVSC-s Bérczy Dorottya tudta csak megállítani, egy rendkívül magas színvonalú mérkőzésen.

Elégedett vagyok a hétvégével. – Kezdte Dávid László a sportolók edzője. A szombati napon remekül vívott Varga Emília és Bányay Marci, míg Sugi ezúttal küzdeni tudásából adott ízelítőt a mezőnynek, és magabiztosan nyerte a versenyt. A vasárnapi napon már kiváló vívással rukkolt elő Sugi. Remek akciókkal bizonyította, hogy bár kiskadet, számolni kell vele a magasabb korosztályokban is.

- Sport Club Debrecen Interfencing -


Döntős Eredmények:

Kadet női kard egyéni:

1. Battai Sugár Katinka

Junior női kard egyéni:

3. Battai Sugár Katinka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!