Sport

2018.05.25. 11:23

A középmezőnybe repült a debreceniek korongja

Debrecen - Csehországban versenyeztek a frizbisek, akikre pénteken is vár egy megmérettetés.

Debrecen - Csehországban versenyeztek a frizbisek, akikre pénteken is vár egy megmérettetés.

A Debreceni Frizbi Sportegyesület (DFSE) csapatai ötödik és hetedik helyezést szerezek az Európai Ultimate Bajnoki Sorozat kvalifikációs fordulóján. A versenynek a csehországi Sardice városa adott otthont múlt hétvégén. A DFSE a női és férfi mezőnyben is érintett volt, és mindkét divízióban a középmezőnyben végzett. A hölgyek az ötödik helyezést szerezték meg, a férfiak hetedikek lettek.

Elismerésre méltó

– A lányok és a fiúk is elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak a hétvégén – fogalmazott Veres Balázs, az egyesület egyik edzője. – Bár csak a lejátszott meccsek felét tudtuk megnyerni, az elért eredmény mindenképp siker, hiszen nagyon fiatal alakulatokkal vettünk részt a viadalon, és a legtöbb versenyzőnknek ez volt az első szereplése a sorozatban. Jól látszik, hogy a tavalyi ifi Európa Kupa-siker nagy lökést adott a játékosoknak, és a fiataloknak immár a felnőttek között is vannak nemzetközi tapasztalataik. Lépésről lépésre haladunk, a cél az, hogy jövőre még előrébb végezzünk a sorozatban.

A játékosok nem sokáig pihenhetnek, hiszen pénteken zajlik az egyetemi csapatok országos bajnoksága, majd júniusban a felnőtt és junior országos bajnokság következik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!