Sport

2018.05.03. 17:28

A KKM a Fehéroroszország-Magyarország labdarúgó mérkőzésre utazókat figyelmezteti

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a június 6-i Fehéroroszország-Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésre Bresztbe utazókat kéri óvatosságra.

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a június 6-i Fehéroroszország-Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésre Bresztbe utazókat kéri óvatosságra.

A konzuli szolgálat honlapján csütörtökön közzétett figyelmeztetésben azt írják: a mérkőzés helyszíne az OSK Brestskiy Stadion. A helyszínig közúton Budapestről mintegy 780 kilométer a távolság. Célszerű Szlovákián és Lengyelországon keresztül utazni, mivel Breszt közvetlenül a lengyel-fehérorosz határ mellett helyezkedik el.

A határátlépés Terespol/Brest átkelőnél javasolt, az átkelésénél ellenőrzik a gépjárművek eredetét és vámelőjegyzésbe veszik, ami időigényes eljárás. A külföldi regisztrációval rendelkező gépjárművek esetében az autópályák fizetősek.

Fehéroroszországba magyar állampolgár csak érvényes útlevél és vízum birtokában léphet be, vagyis személyazonosító igazolvánnyal nem.

A breszti utazáshoz ugyanakkor lehetőség van vízummentes belépésre, amelyhez az érvényes útlevél és utasbiztosítás mellett szükség van egy helyi utazási iroda által kiadott dokumentumra.

A Breszthez legközelebbi olyan nemzetközi repülőtér Fehéroroszországban, ahova Magyarországról légi járat indul, Minszkben található, 350 kilométerre. A repülőtér Minszktől csaknem 50 kilométerre helyezkedik el, a fővárosból pedig közvetlen autóbuszjárattal és vonattal is el lehet jutni Bresztbe.

Fehéroroszországban a fegyveres testületek intenzív jelenléte miatt a közbiztonság kielégítő, a szokásos óvatosság és gondosság azonban így is ajánlott. A fokozott figyelem különösen sötétedés után, az éjszakai szórakozóhelyek környékén javasolt a lopások megelőzésére.

Közterületen - az erre kijelölt helyen kívül - az alkoholtartalmú italok fogyasztása tilos, ahogyan narkotikumok, pirotechnikai eszközök birtoklása is. A stadionba belépést alapos átvizsgálás előzi meg, szúró-vágó eszközök, alkoholtartalmú italok bevitele tilos.

A konzuli szolgálat az esetleges segítségnyújtás megkönnyítésére a kiutazó szurkolónak javasolja a regisztrációt a honlapjukon.

A konzuli szolgálat leszögezi: a mérkőzésjegyek beszerzéséhez nem tudnak segítséget nyújtani.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!