Sport

2018.04.14. 12:25

Kínában visszavág majd a Mercedes?

Kína - A közelmúlt a Mercedes sikerét vetíti előre a kínai nagydíjon.

Kína - A közelmúlt a Mercedes sikerét vetíti előre a kínai nagydíjon.

Nagyon hosszú Forma–1-es szezon kezdődött meg idén márciusban, ezért most felpörögnek az események. A hétvégi bahreini futamot követően máris Kínába repülnek a csapatok a hétvégi sanghaji futamra. Ez lesz a 15. Kínai Nagydíj, amelyet tizedszerre rendeznek meg a versenynaptár elején, tavasszal. Kína helye nem kérdőjelezhető meg a világbajnokságban, hiszen a világ legnagyobb piacainak egyike, és rendkívül gyorsan fejlődő gazdasággal rendelkezik, ami a Forma–1-ben érdekelt cégeknek fontos. Ha a statisztikákat nézzük, a Mercedes sikere prognosztizálható a hétvégére. Az utóbbi években ugyanis – egy évet kivéve – csak Mercedes motorral futó autók futottak be elsőként a célba Sanghajban – írja az Amber PR.

A verseny és a pálya

Az 5,451 km hosszú kínai pályát, mint megannyi pályát, a német sztárdizájner, Hermann Tilke tervezte. Jellemzően elég kanyargós, s a kanyarok döntő többsége lassú. Emellett a pályán található egy rövid, de gyors szakasz is. Három egyenes szektoron, bár nehéznek tűnik, de azért lehetséges az előzés. Az első kanyar beszűkül, ami izgalmassá teheti a verseny rajtját.

Az 56-körös Kínai Nagydíj április 15-én, helyi idő szerint 14.10-kor (nálunk reggel 8.10-kor) veszi kezdetét. A pálya hossza: 5,451 km, a teljes versenytáv 305,066 km.

A pályarekordot még mindig Michael Schumacher tartja (2004-ből), ideje 1 perc 32.238 másodperc.

Tavaly Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte meg a futamot, a brit pilóta ideje 1:37:36.160 volt. A második helyezett Sebastian Vettel (Ferrari) lett, míg a bronzérmes helyen Max Verstappen (Red Bull) ért célba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!