Sport

2018.04.17. 12:28

Eredményes szezont zártak a debreceni korisok

Debrecen - Ahol elindultak, sikerrel jártak – a nemzetközi mezőnyben is helytálltak a short trackesek.

Debrecen - Ahol elindultak, sikerrel jártak – a nemzetközi mezőnyben is helytálltak a short trackesek.

Nemrégiben rendezték meg Budapesten a 2018. évi Magyar Utánpótlás Bajnokságát a rövidpályás gyorskorcsolyázók számára a Gyakorló Jégcsarnokban. A Debreceni Jégvirág KSE versenyzői eredményesen szerepeltek a versenyen, minden induló javított az egyéni legjobb időeredményén.

A junior F korosztályban a fiúknál Nagy János elhozta a bajnoki címet, míg a lányoknál Végi Liána Dorina a bronzérmet szerezte meg. A junior E fiú korosztályban Farkas Marcell a 6., míg Bhattoa-Buzás Amrit Pal a 10. helyen zárt összesítésben. A junior D fiúknál Kókai Balázs a 4., Vizi Boldizsár a 8., valamint a junior C kategóriás fiúknál Végi Dániel a 10. pozícióban végzett.

Szlovákiában is

A cívisvárosiak a Jászberényben rendezett 2. Jászkupán, a nemzetközi mezőnyben is megállták helyüket. Nagy János aranyat, Kókai Balázs bronzérmet szerzett egyéniben. Váltóban a dobogó második fokára állhatott fel a Nagy János, Bhattoa-Búzás Amrit Pal, Tóth János trió.

Még korábban, Debrecenben, a nemzetközi XXIII. Csizmadia Ferenc Short Track Kupán Nagy János bronzérmet szerzett.

Szegeden, a Tisza Cup elnevezésű nemzetközi viadalon is remekeltek a debreceniek. Nagy János (junior F) első lett, hatodikként ért célba Végi Liána (junior F), Kókai Balázs negyedik, Vizi Boldizsár pedig nyolcadik volt (junior D), nyolcadikként zárt Farkas Marcell (junior E), míg Végi Dániel hatodikként (junior C). A 2000 m váltó (Nagy János, Bhattoa-Buzás Amrit Pal, Farkas Marcell) bronzérmet vihetett haza.

Nyolc ország versenyzői gyűltek össze Szlovéniában, az Alpok-Adria Trophy Celje kupán. Kókai Balázs (junior D) nem talált legyőzőre, a 2000 m váltó (Kókai Balázs, Végi Dániel, Vizi Boldizsár) ezüstöt zsebelt be. Bhattoa-Buzás Amrit Pal nyolcadik (junior E), Vizi Boldizsár hatodik (junior D), Végi Dániel negyedik (junior C) lett Szlovéniában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!