Sport

2018.04.30. 08:41

DVSC-TVP: nem sokáig élt a remény a Fradi ellen

Debrecen - Az elszántság nem tudta ellensúlyozni a tudásbeli különbséget, így reális eredmény született.

Debrecen - Az elszántság nem tudta ellensúlyozni a tudásbeli különbséget, így reális eredmény született.

A DVSC-TVP a hazai pontvadászatban veretlen, ősi rivális Ferencvárost fogadta a K&H női kézilabda liga 23. fordulójában. Hazai oldalon a meghatározó játékosok közül az együttes egyik gólvágója, Anna Punyko, valamint a Lokit a nyáron elhagyó Karina Jezsikava sem tudta vállalni a játékot. Az ellenféltől a nemrég megsérült Szikora Melinda hiányzott, így az ugyancsak válogatott Bíró Blankára hárult a szerep, hogy útját állja a debreceni rohamoknak.

Elbizonytalanodva

Remek hangulatban, viszont mindkét oldalon kihagyott helyzetekkel kezdődött a találkozó, de mondhatjuk azt is, hogy a kapusok – hazai oldalon Horváth-Pásztor Bettina, illetve a már említett Bíró – vették fel a leggyorsabban a mérkőzés ritmusát. A nyolcadik percig együtt haladtak a csapatok, de aztán ritmust váltott a Ferencváros, és szép fokozatosan növelte az előnyét. Gyorsabbak, ötletesebbek voltak a vendégek, a hazai együttes ennek hatására mintha bizonytalanná vált volna, becsúsztak technikai hibák, ha pedig olajozottan végigment a figura, még mindig ott tornyosult Bíró a vendégkapuban.

Szerencsére Horváth-Pásztor sem akart lemaradni kollégájától, neki, illetve a büntetőket az első félidőben magabiztosan értékesítő Csáki Viktóriának köszönhetően látótávolságon belül tudott maradni a DVSC. Ennek ellenére hat gólos vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (9–15).

Bosszantó hibák

A második félidőben sajnos ugyanazon forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés, mint a pihenő előtt. A Loki továbbra sem találta a ritmust, Vida Gergő is érzékelte ezt, mert elég gyorsan időt kért, forgatta a csapatát, kereste az aznapi ideális felállást. Horváth-Pásztort Lajtos Nóra váltotta, aki hozzá is tudott tenni a mérkőzéshez, de sajnos a mezőnyben rengeteg volt a technikai hiba, először a 39. percben hízott tíz gólosra vendégelőny (12–22).

Hiába az akarat

Folyamatosan tíz gól körül ingadozott az eredmény, az utolsó tíz percben a vendégek már a hétközi Győr mérkőzésre pihentették a kulcsjátékosaikat. Bár a Loki végig nagy akarással küzdött, a Ferencváros mind védekezésben, mind támadásban felmúlta a házigazdát, így ilyen arányban is megérdemelten vitte el a két bajnoki pontot a Hódosból (24–34).

MSZ


DVSC-TVP–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 24–34 (9–15)

Debrecen, 1400 néző. V: Andorka, Hucker

Debrecen: Horváth-Pásztor – Varsányi 1, Hajduch 2, Grigel 2, Sirián 2, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen. Csere: Lajtos, Szabó D. (kapusok), Zamfirescu, Csáki 5 (4), Hársfalvi, Tóvizi, Román 2 (2), PÁLSDÓTTIR 5, Pénzes

Edző: Vida Gergő

FTC: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 4, VAN DER HEIJDEN 5 (3), Szucsánszki 1, SNELDER 5, Jovanovics 4, Schatzl 3. Csere: Hadfi (kapus), Szekeres 1, Kovacsics, Pena, Faluvégi, Hornyák D. 2, MÁRTON 2, Mészáros R., HÁFRA 7

Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–1. 10. p.: 3–5. 17. p.: 5–9. 25. p.: 8–13. 34. p.: 11–18. 39.p.: 12–22. 46.p.: 17–25. 50.p.: 18–29. 53.p.: 19–31

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3

Mesterszemmel

Vida Gergő: – A helyzeteink megvoltak, csak nem nagyon sikerült belőni ezeket. Összességében ez az eredmény a realitás. Nagy sebességkülönbség van a két csapat között.

Elek Gábor: – A nagy meleg rányomta a bélyegét erre a mérkőzésre. A védekezésünkben akadtak pontatlanságok, ennek nem örülök, mindegyik hiba igazából koncentrációs probléma volt. Tíz góllal nyerni a DVSC-TVP otthonában mindenképp pozitív. Szerdán dől majd el valószínűleg a sorsunk.

HBN


[related-post post_id="3844833"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!