Sport

2018.04.13. 13:51

DVSC: nem kell külön motiváció

Debrecen - A tavasz legnagyobb rangadóján a Ferencvárost látja vendégül a Loki a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A tavasz legnagyobb rangadóján a Ferencvárost látja vendégül a Loki a Nagyerdei Stadionban.

Nem túlzás azt állítani, hogy ismét egy bajnoki meccs lázában égnek a debreceni szurkolók, ugyanis a szombaton 19.30-tól kezdődő DVSC–FTC előtt napokkal már beszédtéma volt a városban a rangadó.

A főtéren is fociztak

A hét elején Tőzsér Dániel jelentette be, hogy amennyiben a Fradi ellen közel telt ház lesz, majd a Vasas ellen összejön tízezer néző, akkor kétmillió forintot adományoz a Debreceni Gyermekklinikának. Később többen is csatlakoztak az akcióhoz, úgyhogy már nagyjából hétmillió jött össze, a Loki csapatkapitánya pedig elmondta, mindenképpen megkapják a gyerekek a pénzt. Csütörtökön egy hangulatos videó látott napvilágot, melyen Papp László polgármester passzolgatott a Kossuth téren a debreceni játékosokkal, a felvételen szintén arra biztatják a drukkereket: mindenki a stadionba!

– Nagyon jól éreztük magunkat a felvételek készítésekor, nekünk is csemege volt ez a videózás – mondta az egyik résztvevő, a középpályás Varga Kevin.

Remeknek tartom, hogy a város is mögé állt annak a kezdeményezésnek, hogy minél többen kilátogassanak szombaton a mérkőzésre, mert számunkra ez nagyon fontos”

– jelentette ki a 21 esztendős labdarúgó.

Hatásos atmoszféra

Azon túl, hogy a Fradi látogatása mindig esemény, most azért is érdekes meccsre számíthatunk, mert a bajnoki címre törő vendégek a harmadik helyen álló DVSC-vel csapnak össze.

[poll id="1651"]

– Örülök, hogy fogynak a fordulók, és mi a dobogón állunk. Csodálatos lenne, ha a bajnokság végén ott végeznénk, egy álmunk válna valóra. Az aranyéremre hajtó Ferencváros ellen, remélhetőleg sok néző előtt futballozhatunk, úgy vélem, senkinek sincs szüksége ezen túl pluszmotivációra. A zöld-fehéreket nehéz megfogni a bajnoki sorozatban, de egy-egy meccsen el lehet őket kapni. Ha azt nézzük, hogy az ő keretük értékesebb, több válogatottjuk van, akkor az esélyek mellettük szólnak. De szerintem csapatként föléjük tudunk nőni.

Ha 100 százalékot nyújtunk, és a nézők teremtette atmoszférát is idevesszük, akkor begyűjthetjük a három pontot a Fradi ellen”

– vélekedett Varga Kevin.

A Fradi a legutóbbi fordulóban 3–0-ra verte otthon a Kövesdet, míg a hajdúságiak pakson diadalmaskodtak 5–2-re, vagyis mindkét csapat sikerrel hangolt a szombati nagy rangadóra.

TN


A szombaton 19.30-kor kezdődő találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.


[related-post post_id="3823700"]

[related-post post_id="3824590"]

[related-post post_id="3826424"]

[related-post post_id="3825892"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!