Sport

2018.03.01. 14:10

Tudja, van még hova fejlődnie, de jó úton jár

Debrecen - Dienes Imre Balázs szeretne minél hamarabb stabil OB I-es játékos lenni.

Debrecen - Dienes Imre Balázs szeretne minél hamarabb stabil OB I-es játékos lenni.

Mindig öröm, ha saját nevelésű ifjú tehetségek épülnek be egy-egy csapatba: a DVSE-nél is van erre példa, egyre több játéklehetőséghez jut az OB I-es gárdában a 18 éves Dienes Imre Balázs. A fiatal pólós négy évvel ezelőtt, az YBL együttese ellen mutatkozott be a legmagasabb osztályban, nemrég pedig az Eger otthonában is bizonyíthatott.

– Még 2011 nyarán kezdtem el pólózni. Előtte hét évig úsztam, de azt meguntam, túl monotonnak tartottam. A szüleim ragaszkodtak hozzá, hogy valamit mozogjak, így kötöttem ki a vízilabda mellett. Elmentem egy edzésre, azt mondták, van hozzá tehetségem. Élveztem a játékot, egyre jobban is ment, azóta is töretlen a lelkesedésem – mesélt a kezdetekről Dienes Imre Balázs, majd felidézte első OB I-es meccsét is.

– Tizennégy éves voltam, mikor megkaptam a lehetőséget Varga Tamástól, és az YBL ellen bemutatkozhattam. Óriási élmény volt. Azóta már megszoktam a közeget, de elsőre nyilván idegen volt minden. Az utóbbi években játszhattam például a Szolnok, vagy épp a Fradi ellen is, de az Egerrel szemben most először mérkőzhettem meg. Hatalmas dolognak tartom, hogy olimpiai- és világbajnok játékosokkal csaphattam össze, ráadásul jó iramú mérkőzést tudtunk játszani.

Nyilván van bennem egyfajta csodálat feléjük, de meccs közben ez eszembe se jut, akkor csak a feladatomra koncentrálok”

– fogalmazott.

Dienes elmondta, bár még nem számít stabil kerettagnak az első csapatnál, de azon van, hogy hamarosan alapemberré váljon. – Szerencsére egyre többször számít rám a szakmai stáb, de nyilván van még hova fejlődnöm. Már tavaly is majdnem egy fél idényt a felnőtt együttesnél voltam, és idén is velük készülhetek. Az idősebb, rutinosabb társaim nagyon segítőkészek, jó hangulatúak a foglalkozások.

Junior Eb

A fiatal sportember a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium végzős diákja, és bízik benne, jövőre a Debreceni Egyetem bölcsész karán, történelem-testnevelés szakon folytathatja tanulmányait. – Nem egyszerű összehangolni az edzéseket és az iskolát, pláne most, hogy az érettségire készülök, és több fakultációm is van. Persze a tanárok támogatnak, amennyire lehet. A jegyeimmel nincs baj, inkább a hiányzások terén akad probléma, annál is inkább, mert három bajnokságban is játszom, az utánpótlás mellett a másod- és első osztályban is.

Kezdem érezni, hogy egyre kimerültebb vagyok, de élvezem, amit csinálok, és az erőt ad”

– tudtuk meg.

Dienesre már tavaly év végén is számítottak az 1999-es korosztály válogatott edzésein, és mint kiderült, jövő héten is várják őt az összetartásra. ˜– A junior Európa-bajnokságra készülünk, úgy látom, számolnak velem, szeretném elérni, hogy én is képviselhessem a hazámat.

A pólóstól azt is megtudtuk, hogy a szülei a példaképei, mert mindig azt látta tőlük, hogy küzdenek, hajtanak, és sohasem adják fel. Ez a mentalitás átragadt rá is, ami sok nehézségen átlendíti. A medencében pedig Varga Dénest tartja a legjobbnak, mint fogalmazott, imádja nézni a játékát, figyeli a mozdulatait, és próbálja elsajátítani azokat.

HBN


[related-post post_id="3779265"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!