Sport

2018.03.11. 08:27

Pedig több ziccere is volt a Lokinak

Debrecen - A DVSC minden követ megmozgatott a sikerét, mégis az Újpest nyerte a rangadót Debrecenben.

Debrecen - A DVSC minden követ megmozgatott a sikerét, mégis az Újpest nyerte a rangadót Debrecenben.

A harmadik helyen álló Loki a tabellán a negyedik pozíciót elfoglaló Újpest FC-t fogadta a Nagyerdei Stadionban, ráadásul ez mindig presztízsmérkőzésnek számít a cívisvárosban. Vagyis joggal reménykedhettünk benne, hogy ezúttal valamivel többen lesznek a létesítmény lelátóin - egészen addig, míg ki nem derült, a tévéközvetítés miatt a szombati munkanapon délután fél háromkor indul útjára a labda.

Szűrő nélkül

Úgy indult a találkozó, hogy hamar talpra ugorhatott volna a publikum piros-fehér része, ugyanis Takács már a 6. percben ziccerbe került, de elügyetlenkedte a kecsegtető szituációt.

Mindenesetre ez megadta a meccs alaphangját, az első felvonásban főként a vendégek térfelén zajlott a játék, a lilák inkább kontrákra rendezkedtek be, azonban egy-egy lövéstől eltekintve a debreceni védelem mindig útját állta a kontráknak. Stabilnak tűnt a DVSC, pedig Filip sérülése és Jovanovic eltiltása miatt tulajdonképpen klasszikus védekező középpályás nélkül volt kénytelen pályára küldeni csapatát Herczeg András, valamint a középső védőjére, Szatmárira sem számíthatott sárga lapok miatt. Emellett, legalábbis a szombaton látottak erre utalnak, a maródi Mengolo is elkelt volna a támadósorban.

A szünetig tehát inkább a hazaiak pontatlanságán múlt, hogy nem esett gólt, pedig többek között Sós, Bódi és újfent Takács Tamás is betalálhatott volna.

Fokozódott a nyomás

A második játékrész elején még nagyobb elánnal vetette bele a küzdelembe magát a vendéglátó, de a kapu előtt továbbra is rendre rossz megoldást választottak a piros mezesek. No, ilyenkor szokott betalálni az ellenfél az álmoskönyvek szerint, itt is ez történt: Novothny Soma kihasználta a védelem hibáját és kíméletlenül értékesítette helyzetét. Percekkel később máris egalizálhatott volna a Loki, de Ferenczi lapos lövése kevéssel mellé ment. Nem volt szerencsésebb a folytatásban sem a balhátvéd, ugyanis súlyosan megsérült, le kellett cserélni, a hírek szerint bokaszalag-szakadást szenvedett.

A folytatásban a vendégek eltalálták a lécet, majd egy hajmeresztő védelmi hibát követően Könyves Norbert egyenlített.

A hátralévő percekben ment a három pontért a házigazda, ám egy bosszantó hiba után ismét az Újpest szerzett gólt, a cserecsatár Tischler révén, és megnyerte a mérkőzést.

A tavaszi bajnokik közül most játszott a legjobban a DVSC, azonban az igyekezet ezúttal nem ért pontot. A lelkesedés most kevés volt, mert ismét bebizonyosodott, ez a keret nem elég mély a tartós jó szerepléshez, a gárda nem mindig bírja el, ha többen is hiányoznak az alapemberek közül.

TN


OTP Bank Liga 22. forduló

DVSC-Újpest FC 1–2 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 2701 néző. Vezette: Iványi (Szert, Szalai)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi (Barna, 68.) – Varga K., Tőzsér, Sós (Csősz, 86.), Bódi – Könyves, Takács (Tabakovic, 78.)

Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Diallo – Zsótér (Simon, 46.), Nwobodo, Nagy D. (Sankovics, 84.) – Novothny (Tischler, 77.)

Gól: Novothny (58.), Könyves (76.), Tischler (90.)

Sárga lap: Pauljevics (43.), Takács (53.), Litauszki (70.), Simon (93.)

Mesterszemmel

Herczeg András: Nem érdemeltünk vereséget, a játékosok nagyot küzdöttek. Az első félidő elején nekünk volt nagy helyzetünk, azt elhibáztuk, de ment előre a csapat. A második félidőt jól kezdtük, lendületes támadásokat vezettünk, aztán egy védelmi hibából gólt kaptunk. Ezt kiegyenlítettük, majd kaptunk egy újabb gólt. Most játszottunk a legjobban, mégsem nyertünk. Sok a hiányzó játékosunk, a csapat nem bír el 3-4 hiányzó alapembert. Azok a variációs lehetőségek nincsenek meg, amelyek az ősszel megvoltak. Rossz passzban vagyunk. Innentől kezdve hátrafelé is néznünk kell, a kieső helyeken hogy állnak az ellenfelek. Reálisan kell nézni a helyzetünket, jelen pillanatban több hiányzónk is van. A játékosokat, a csapatot nem tudom elmarasztalni, nagy szívvel játszott mindenki, nagyot küzdöttek. Szerdán a Honvéd ellen játszunk, szombaton a Mezőkövesd ellen. Nehéz helyzetben vagyunk.

Nebojsa Vignevic: A mai mérkőzésen a hazai csapat volt az agresszívabb, viszont mi voltunk a türelmesebbek és lőttünk két gólt. A Debrecen egy nagyon jó csapat, nem véletlenül van a harmadik helyen a tabellán. Azzal vagyok elégedetlen, hogy az Újpest nem tartotta kontroll alatt a mérkőzést, holott általában ezt szokta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!