Sport

2018.03.05. 18:29

Kézilabda Magyar Kupa: lehetőség, nem pedig teher

Balmazújváros, Debrecen - Tréki Tamás szerint nem őket nyomja az esélyesség terhe, amit akár a saját javukra is fordíthatnak.

Balmazújváros, Debrecen - Tréki Tamás szerint nem őket nyomja az esélyesség terhe, amit akár a saját javukra is fordíthatnak.

Nagy sansz előtt áll a Balmazújvárosi Kézilabda Klub NB I/B-s csapata: kedden 18 órától, a Magyar Kupa ötödik fordulójában a Csurgó látogat a Kőnig Rendezvényközpontba. Amelyik gárda megnyeri az összecsapást, bejut a férfi kézilabda MK négyes döntőjébe, amelyet ráadásul Debrecenben, a Főnix Csarnokban rendeznek.

A kiírás alapján a Veszprém és a Szeged automatikusan ott lesz a Final Fourban, és már az is eldőlt, hogy Balatonfüred is résztvevője lehet a végső küzdelemnek. Múlt pénteken, nagy csatában, egy góllal, 24–23-ra győzte le a Füred azt a Tatabányát, mely félidőben még 15–12-re vezetett.

A télen alaposan megfiatalított újvárosi együttes (mely vezeti az második vonal keleti csoportját) célja egyértelműen a továbbjutás, azonban ehhez meg kellene verni az NB I-es csurgóiakat, akik jelenleg a tabella kilencedik helyén állnak az élvonalban.

Csatlakozni a csodatevőkhöz

Kijelenthetjük, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, így nincs veszítenivalónk sem."

– Szeretnénk egy jó meccset játszani a Csurgó ellen, és lehetőleg kiszolgálni a közönségünket. Fiatal játékosainknak nagy vágya a négybe kerülés, ezért mindent meg is fognak tenni – hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül. Úgy hiszem, ez egy lehetőség, nem pedig teher, felszabadultan kell kézilabdáznunk, nem szabad, hogy görcsösségbe menjen át a nagy akarás – fogalmazott Tréki Tamás, a Balmaz vezetőedzője.

A mester azt is elmondta, alaposan felkészültek riválisukból. – Ismerjük az erősségeiket, egy NB I-es csapatról beszélünk, melyben kiváló képességű sportolók játszanak. A mi fegyverünk talán a fiatalos lendület lehet, és az egységesség. Tapasztaltuk már nem egyszer, hogy történnek csodák a sport világában, most mi is csatlakozni szeretnénk a csodatevőkhöz. Minden játékosunkban bizonyítási vágy munkál – nyilatkozta a tréner, majd hozzátette, a hétvégi, Mezőkövesd elleni magabiztos siker is erőt adhat tanítványainak.

A hajdú-bihariak már a kupa első fordulójában is érdekeltek voltak, még szeptember 20-án 38–20-ra gyűrték le a Hajdúböszörményt. A következő körben, október 18-án 30–28-ra diadalmaskodtak a Gyöngyössel szemben. A harmadik felvonásban már Bencze József alakulata is bekapcsolódott, novemberben 29–25-ös győzelemmel léptek túl a Győr egyletén a somogyiak, a Balmaz 30–28-ra verte a Budakalászt. December közepén, a negyedik fordulóban az Újváros 32–24-re végzett hazai pályán a Komló ellenében, a Csurgó 32–29-re nyert az Orosháza otthonában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!