Sport

2018.03.13. 15:47

Kemény ütközetre számítanak az újvárosiak

Balmazújváros - Vajda Sándor szerint a Békéscsaba egy masszív egylet, melynek nincs veszítenivalója.

Balmazújváros - Vajda Sándor szerint a Békéscsaba egy masszív egylet, melynek nincs veszítenivalója.

A legjobb nyolc csapat között száll harcba a Magyar Kupában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, mely szerdán 17 órától a Békéscsaba együttesét fogadja. Az NB I-es újonc Újváros, és a második vonalban szereplő Csaba is a kupa hatodik fordulójában csatlakozott be a küzdelmekbe. Szépen lépkedtek előre Boér Gábor tanítványai, akik a Kondoroson 2–0-val jutottak túl, a Mádot pedig 4–1-re gyűrték le. A Tiszaújvárost 2–0-val búcsúztatták, az előző körben pedig 4–1-es összesítéssel léptek tovább a Nagykanizsa ellenében. A hajdú-bihariak is magabiztosan masíroztak egyre feljebb: kezdésként 2–0-ra nyertek a Karancslapujtő KSE gárdájával szemben, míg a Bátaszék SE-t 1–0-ra verték. A Dunaújváros otthonában 3–1-re diadalmaskodtak Horváth Ferenc fiai, akiknek a Győr 3–2-es legyőzésével sikerült bejutni a negyeddöntőbe.

Bizonyítanának

– Amennyire lehetett, megpróbáltuk feltérképezni ellenfelünket, egy masszív, erős csapattal fogunk találkozni. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, pláne, mert a csabaiaknak úgymond nincs veszítenivalójuk. NB II-es egyletként biztosan bizonyítani akarnak egy magasabb osztályú riválissal szemben, korábban mi is erre törekedtünk. Persze még most is, meg akarjuk mutatni, nem véletlenül játszunk az élvonalban. Egyébként ismerjük a Békés megyeieket a másodosztályból, mindig kemény összecsapásokat vívtunk egymás ellen, ezúttal is ilyesmire számítunk. Természetesen továbbjutásban gondolkodunk, nyerni kell, pláne hazai pályán – mondta el érdeklődésünkre az Újváros középpályása, Vajda Sándor.

Amint arról beszámoltunk, a Balmaz múlt hétvégén az OTP Bank Ligában 5–0-ra kikapott a Fraditól. A 26 éves labdarúgó ezzel kapcsolatban elárulta, megbeszélték a történteket, azt a mérkőzést lezárták. – A Ferencváros a bajnoki címért küzd, mi pedig a tagságunk megszilárdításáért, nekünk jelenleg nem egy ilyen formációt kell felülmúlnunk. Ilyen az élet, néha minden csapat beleszalad egy pofonba. Dolgozunk tovább a céljainkért! – jelentette ki Vajda.

A csabaiak keretében egyébként egy, az újvárosiak számára jól ismert nevet is fel lehet fedezni, a Békés megyeieknél játszik ugyanis Urbin Péter, a Balmaz korábbi meghatározó embere.

A párharc két találkozón dől el, a visszavágót majd április 4-én rendezik Békéscsabán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!