Sport

2018.03.13. 14:11

DEAC: három negyedig volt partiban a listavezetővel az U23

Debrecen - Három negyeden keresztül jól tartotta magát a DEAC U23-as csapata a veretlen listavezető BKG-Prima SE otthonában, ám az utolsó negyedben teljesen szétesett a játékuk, így magabiztos hazai győzelem született.

Debrecen - Három negyeden keresztül jól tartotta magát a DEAC U23-as csapata a veretlen listavezető BKG-Prima SE otthonában, ám az utolsó negyedben teljesen szétesett a játékuk, így magabiztos hazai győzelem született.

Az ellenfélben Dr. Nagy Ágoston és Barna Donát edzőkön kívül hét debreceni kötődésű játékos is pályára lépett (Kaluha Csaba, Nagy Botond, Nagy Benedek, Szendrei József, Ben-Kane David, Reizer Roland és Russlan Khakonov), akik kereken 80 pontot tettek a közösbe. A Szigetszentmiklós végig uralta a találkozót, igazolták, hogy miért tartják a másodosztály Zöld-csoport toronymagas esélyesének. Kozák Mártonék ennek ellenére három negyeden keresztül nem játszottak alárendelt szerepet, végig tíz ponton belül maradva egyenrangú ellenfelei voltak vendéglátójuknak. A DEAC ezzel a vereséggel visszaesett a 9. helyre, ám a hátralévő hat alapszakasz fordulóban minden esélyük megvan arra, hogy elcsípjék a rájátszást.

Forrás: deacbasket.hu


A tények

BKG-Príma SE – DEAC U23 105-69 (24-18, 19-16, 26-25, 36-10)

DEAC U23: Tóth B. 12/6, Kozák M. 21/3, Szekeres 8/6, Opre 4, Omenaka 17 cserék: Zsuga 2, Kozák B. 5, Nemes -, Szűcs -, Mászlé -, Nemessályi -.

edzők: Kádár Tamás Kovács Adrián

Kovács Adrián: Azt gondolom, hogy csak az első három negyedről van értelme érdemben beszélni, hiszen az utolsó tíz percre nagyon elfáradtunk, és átrohantak rajtunk. A találkozó elején sikerült meglepnünk az ellenfelünket, nagyon kemény védekezéssel igyekeztünk megállítani a külső embereiket, és szerettük volna minél nehezebb dobásra kényszeríteni őket. Ezt több-kevesebb sikerrel sikerült is véghez vinnünk, de mivel az ellenfélben rendívül képzett srácok kosárlabdáznak, így sokszor kiszorított helyzetből, néhány másodperccel a támadóórán is be tudták dobni. Ebből a védekezésből igyekeztünk minél több gyors indítást vezényelni, mely három negyedig egész jól működött. Az utolsó negyedre elfogytunk, és megérdemelt hazai siker született ilyen arányban is. Elégedett vagyok a fiúkkal, nagyszerű a hozzáállásuk a meccseken és az edzéseken egyaránt, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!