Sport

2018.03.28. 11:47

Budapesten indul a Gladiátorok szezonja

Debrecen - A Budapest Cowbells 2 lesz a Gladiators ellenfele idegenben a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában, március 31-én.

Debrecen - A Budapest Cowbells 2 lesz a Gladiators ellenfele idegenben a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában, március 31-én.

A 2017-es, rosszul sikerült tavaszi szezont maguk mögött hagyva új reményekkel és egy szinte teljesen megújított csapattal vágnak neki az idénynek a cívisvárosiak. Több játékos elhagyta a klubot, de vannak nagy visszatérők is, akik jó irányba terelhetik az együttes fejlődését. Ez azért fontos, mert idén megfiatalított kerettel méretteti meg magát a bajnokságban az arany-fekete gárda. Molnár Gábor egy évet kihagyott, de ismét adogathat. A másik nagy visszatérő pedig Harsányi Tamás, aki Magyarország egyik legjobb védőjátékosának számít, ebben az évben egyelőre edzőként segíti a csapatot.

A Budapest Cowbells 2 már nem ismeretlen a cívisvárosiaknak, hiszen tavaly is ellenük kezdődött a szezon, de az összecsapás végül a debreceniek vereségével végződött. A Kolomposok már játszottak egy meccset idén, melyen 12-0-ra kikaptak a Szombathely Crushers ellen idegenben.

– Elsősorban juniorokkal tudtuk kipótolni a hiányposztjainkat – mondta Szűcs Botond vezetőedző. – Szerencsére nagyon jó képességű juniorjaink vannak, akik már egy ideje benne vannak a rendszerünkben. Az újak is már egész jól megtanulták a playbookot. A keretünk 40 százalékának a szombati lesz az első bajnokija. Sokan kezdeni fognak, így nem tudok eredményre vonatkozóan bármit is mondani. Az biztos, hogy folyamatos fejlődést szeretnénk látni az idei szezonban. Nem számít a Cowbells 2 elleni meccs végeredménye. A legfontosabb, hogy egy minőségi játékot tudjunk mutatni a pályán.

A Budapest Cowbells 2-Gladiators összecsapás március 31-én 15 órakor kezdődik Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban.

- Debrecen Gladiators -

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!