Sport

2018.03.09. 15:53

Békessy Béla Vívóklub: ketten világkupára, öten az Olimpici GP4-re utaznak

Debrecen - Göttlinger Dániel szép emlékekkel térhet vissza Pisába, hiszen tavaly történelmi aranyat nyert a kardválogatott tagjaként.

Debrecen - Göttlinger Dániel szép emlékekkel térhet vissza Pisába, hiszen tavaly történelmi aranyat nyert a kardválogatott tagjaként.

Két megmérettetés is vár a hétvégén a Békessy Béla Vívóklub sportolóira: dr. Mező Boglárka és Göttlinger Dániel Pisaba utazik a kerekesszékes világkupa következő állomására, míg a fiatalabbak Bükre látogatnak az Olimpici GP negyedik fordulójára.

A világkupa-esélyeket illetően Serra Bendegúz, az egyesület szakmai igazgatója elmondta, nem lehet kiszámítani, mire lehetnek képesek a cívisvárosi indulók, akiknek nagyon erős mezőnyben kell helytállniuk. – Dani párbajtőrben és kardban, Bogi csak utóbbiban fog versenyezni egyéniben. Tavaly a magyar kardválogatott, Göttlingerrel a soraiban aranyérmet szerzett, ezzel történelmet írtak. Idén is indulnak a mieink csapatban, így Dani ismét bizonyíthat ott is. Azt tudni kell, hogy több sérültségi kategória is van, Bogi nemrég átkerült az A-ból a B-be, vagyis emiatt sem lehet kiszámítani, hol végez. Akárhogy is lesz, büszkék vagyunk rájuk, hogy ott lehetnek ezen a rangos megmérettetésen, és bízunk benne, hogy fontos tapasztalatokat szereznek majd.

Irány a Bükfürdő Kupa

Az Olimpici Párbajtőr Grand Prix 2006-ban indult, az utánpótlás számára életre hívott versenysorozat, mely öt állomásból áll, és a záró, hatodik kör az országos bajnokság. Nyolc versenyszámban, négy korosztály fiú és leány vívói küzdenek. Sok ifjú tehetség nevelődött ki a programnak hála, ilyen például a 15 éves Kálmán Gyöngyvér is, aki jelenleg épp a Tatai Olimpiai Központban edzőtáborozik a felnőtt női párbajtőrcsapattal.

A Békessy Béla Vívóklub növendékei közül Kálmán Zille és Babinszki Anna a 13 év alattiak között indulnak, míg Varga Dóra, Budai Marianna, valamint Széll Marcell a 15 évnél fiatalabbak mezőnyében áll pástra. Serra Bendegúz felhívta rá a figyelmet, hogy a versenysorozathoz több kísérő rendezvény is kapcsolódik, ezek közé tartoznak az utánpótlás edzőtáborok, ahova a legjobb öt fiatalt hívják meg. Nemrégiben a cívisvárosiak közül hárman is részt vehettek a közös felkészülésen, Kálmán Zille, Varga Dóra, illetve Boros Berta harcolta ki a lehetőséget.

- Békessy Béla Vívóklub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!