Sport

2018.03.14. 10:38

Az erős, nemzetközi mezőnyben is helytálltak a debreceni vívók

Debrecen - Göttlinger Dániel és dr. Mező Boglárka is a főtáblára jutott egyéniben.

Debrecen - Göttlinger Dániel és dr. Mező Boglárka is a főtáblára jutott egyéniben.

Kerekesszékes vívó-világkupát rendeztek múlt hétvégén az olaszországi Pisában. A viadalon a Békessy Béla Vívóklub két kiválósága is részt vett, Göttlinger Dániel és dr. Mező Boglárka bizonyíthatott a rangos mezőnyben. Dani párbajtőrben és kardban is versenyzett, utóbbiban a magyar férfi kardválogatott tagjaként, mellyel az előkelő negyedik helyet tudták megszerezni. A bronzért vívott csatában, a Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István és Zyolnay Sándor összetételű kvartett az ukránoktól kapott ki 45/43-ra. Egyéniben, az A kategóriás férfi párbajtőr küzdelmeiben is a főtáblára jutott, a legjobb tizenhat között a nagy-britanniai Gilliver Piers azonban megállította, a cívisvárosi vívó a tizenötödik lett.

A B kategóriás női kardban induló Mező Boglárka is tizenhat közé jutott, ám ott olasz ellenfele, Pasquino Rosanna jobbnak bizonyult, így a debreceni hölgy a tizedik pozícióban zárt.

A magyarok egyébként öt érmet szereztek a versenyen: a világbajnok Osváth Richárd és Krajnyák Zsuzsanna sem talált legyőzőre, míg Hajmási Éva először nyert vk-versenyt kardban. Veres Amarilla ezüstöt szerzett női párbajtőrben, kardban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

- Békessy Béla Vívóklub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!