Sport

2018.03.20. 08:18

Átfutnak a rotarysok a Nagyerdei Stadion arénáján

Debrecen - Nyolc év alatt az ország egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát a debreceni Rotary Futófesztivál, melyen az idén közel 7000 résztvevőre számítanak a szervezők.

Debrecen - Nyolc év alatt az ország egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát a debreceni Rotary Futófesztivál, melyen az idén közel 7000 résztvevőre számítanak a szervezők.

Köszöntőt mondanak a rendezvény fővédnökei, azaz Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Mészáros Zoltán, a Rotary Magyarország Országos Kormányzója és Dr. Kiss Miklós, a Rotary Club Debrecen elnöke. A március 25-i viadalon a klasszikus, 42 195 kilométeres maraton mellett a háromnegyed maratoni, félmaratoni, negyedmaratoni és minimaratoni távokat választhatják a futók. Emellett 5 fős maratoni váltóban is rajthoz állhatnak a sportolók. A hagyománnyá vált esemény kellemes kikapcsolódást kínál az egész családnak. A hosszútávfutók legnagyobb kiváltsága, hogy az útvonaluk átvezet a Nagyerdei Stadionon. A szurkolóknak pedig lehetőségük lesz arra, hogy a stadion déli lelátóiról biztassák a futókat. A stadion arénájának fergeteges hangulata mindenkinek maradandó élményt nyújt. A célban a hosszútávokon indulók egyedi tervezésű érmet kapnak.

Az ingyenes Rotary Jótékonysági Futás a maga 1993 méterével pedig ideális lehet azok számára, akik nem kívánnak versenyezni, vagy éppen nem érzik magukat felkészültnek hosszabb távok lefutására. A kevesebb mint 200 méteres távot már egészen kicsi gyerekek is lefuthatják, és lehetőség van egyéni, illetve csapatbeli indulásra is. Akik csapatban jelentkeznek, azok részt vesznek egy versenyen is, melynek nem az a lényege, hogy milyen gyorsan futja le a csapat a távot, hanem az, hogy mekkora a csapat létszáma. A legnagyobb létszámban induló csapat minden évben egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer.

A szurkolók számára is rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak, ugyanis a színpadon fellépők sora színesíti majd a rendezvényt. A Debrecen Linedance Club, a Joy Orient Debreceni Hastánc Csapat, a Valcer Táncstúdió, Debreceni Mazsorett csoport, Eastsiders Crew tánc csapata, R&B Dance Team HIP-HOP Tánciskola és a G4 Fitness aerobikosai teszik még felejthetetlenebbé a fesztivált. Az Apolló Medical Center ingyenes vérnyomásmérést biztosít a versenyközpont területén, a Biotechusa kóstoltatót tart, valamint büfé, és kürtös kalács is várja a rendezvényre érkezőket. A VIII. Rotary Futófesztivál egész napos szórakozást kínál a család számára.

- Debreceni Kilométerek Sportegyesület -


Útlezárások

Reggel 6.00 órától délután 13.00 óráig teljes pályás útlezárásra kell számítani a Pallagi úton a Pálma Étteremtől a Nagyerdei körútig tartó szakaszán, az Oláh Gábor utcán, és az Ady Endre úton a Vigadó tértől a Nagy­erdei körútig. A Nagyerdei körúton teljes pályás út­lezárás lesz (a Pallagi út és az Ady Endre út közötti sza­kaszán). Félpályás lezárás lassítja a for­­galmat a Nagyerdei körút teljes szakaszán 13.00−17.30-ig a Nagyerdei körúton Pallagi úti kereszteződéstől a Kli­nika irányába végig (Hadházi úton) a Nagyerdei Stadion Északi kapujáig.

A külső forgalmi sáv 30 km/h-s sebesség korlátozás mellett vehető igénybe.

A szervezők kérik, aki teheti, kerülje el a fent említett útszakaszokat. Kérjük a verseny ideje alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A futás útvonala: (Rajt/cél: Debrecen, Vigadó tér)

Rajt/ Vigadó tér – Vigadó téren jobbra a Pallagi úton végig a Nagyerdei körúti kereszteződésig – a Nagyerdei Körúton balra végig körbe - a Hadházi úton balra – balra tovább a Nagyerdei körúton – az Ady Endre úton balra – az Ady Endre út végén visszafordulva, végig az Ady Endre úton a Nagyerdei körúti kereszteződésig, ott balra a Nagyerdei Stadionon át vissza a Vigadó térre.


[related-post post_id="3800798"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!