Sport

2018.03.03. 21:13

A Rubeola jutott a kupadöntőbe a sok helyzetet kihagyó DEAC ellen

Debrecen - A vezetést megszerezte, sőt, tovább növelhette volna előnyét a DEAC, amely ráadásul jól játszott a meccs első negyedében. A korábban a Győrt és a Fradit is kiverő Rubeola egyre magabiztosabbá vált, és fordított a szünetig.

Debrecen - A vezetést megszerezte, sőt, tovább növelhette volna előnyét a DEAC, amely ráadásul jól játszott a meccs első negyedében. A korábban a Győrt és a Fradit is kiverő Rubeola egyre magabiztosabbá vált, és fordított a szünetig.

A folytatásban számtalan esély kínálkozott a vezetés visszavételére, ám a DEAC kihagyott mindent, a hajrában pedig, a kitámadás után megadta a kegyelemdöfést a csömöri gárda.

Magyar Kupa final four, elődöntő

2018. márc. 3. Nyíregyháza, Continental Aréna

DEAC - Rubeola FC Csömör 1-4 (1-2)

Gólok: Szentes-Bíró (4.), ill. Jenei (9., 17.), Husz (36.), Maruzsi (38.)

Edző: Elek Gergő.

A Magyar Kupa másik elődöntőjében a télen a legmagasabban jegyzett magyar futsalossal, Dróth Zoltánnal is megerősödött Haladás 3-2-re verte meg a Berettyóújfalut, így Hajdú-Bihar megye becsületéért is szállt harcba a DEAC a patinás Rubeola ellen.

Eleinte az történt, amit a debreceniek akartak, Szentes-Bíró Tamás találata sem a semmiből született. A DEAC több olyan támadást vezetett, amely nyomán növelhette volna előnyét, ám valami hiba mindig becsúszott a befejezésekbe. Közben persze hátul is vigyázni kellett, de a védelem és Faragó kapus jól teljesített, így nagyon úgy tűnt, hogy a csömörieknek megálljt parancsolhat a hajdúsági gárda.

A nagy tapasztalattal rendelkező Jávor István tréner azonban már a félidő felében levitte kapusát, és az 5 a 4 elleni játékkal, ha nem is lepte meg a DEAC-ot, de nehéz helyzet elé állította. A Rubeola nagyon jól passzolgatta körbe többször is a debreceni kaput, s az egyik ilyen akcióból egyenlített. Ezt követően a nagyon gyorsan sok faultot összeszedő DEAC-nak már a keménykedésre is oda kellett figyelnie, ám a szünet előtt kevéssel kigyűlt a 6. hibája is, ez pedig 10 méterest vont maga után. Jenei duplázott, a pihenőre 1-2-vel vonultak a csapatok.

A második játékrészben a DEAC fokozatosan növelte a nyomást a Rubeolán, számtalan helyzete közül azonban egyet sem tudott gólra váltani. A legvégén pedig, ami az első félidőben a Csömörnek bejött, a DEAC-nak nem: amikor 5 a 4 ellen támadott, labdát vesztett, a csömöriek pedig kétszer is megtorolták a debreceniek hibáját.

Igazából egy "egygólos" meccs volt 1-1 után, amit a végén úgy nyert meg az egyébként jól futsalozó Rubeola, hogy a DEAC egy kivételtől eltekintve mindent kihagyott.

Az NB1-ben újonc DEAC szépen teljesített azzal, hogy bejutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé, ám a még nagyobb eredmény kapujában megtorpant. Innentől kezdve az élvonalra koncentrálhatnak az Elek-legények, ahol a cél továbbra is a bennmaradás (jelenleg 9. a gárda a 10 csapatos mezőnyben).

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!