Sport

2018.02.17. 13:07

Több százan indulnak az atlétikai ob-n, debreceniek is rajthoz állnak

Budapest, Debrecen - Népes csapattal képviselteti magát a DSC-SI a pesti bajnokságon.

Budapest, Debrecen - Népes csapattal képviselteti magát a DSC-SI a pesti bajnokságon.

Az utolsó világbajnoki szintteljesítési lehetőséget kínálja a hazai atléták számára a BOK Csarnokban szombaton és vasárnap sorra kerülő fedettpályás országos bajnokság.

A két nap során 26 számban avatnak bajnokot, ezekre 329 nevezés érkezett – a hazai szövetség honlapja szerint.

Eddig a vb-ezüstérmes Márton Anita (a súlylökők versenyét a szombathelyi téli dobó ob keretében rendezik meg február 24-én) és a vb-bronzérmes Baji Balázs (60 m gát) mellett két gátas, debreceni hölgy, Kerekes Gréta és Kozák Luca rendelkezik vb-szinttel, a többpróbázó Krizsán Xénia pedig meghívás alapján indulhat a március 1. és 4. között sorra kerülő fedettpályás-világbajnokságon Birminghamben.

Kemény szintek

Spiriev Attila sportigazgató az MTI-nek pénteken elmondta, az ötpróbázóknál már lezárult a nevezés, mivel csak 12-en indulhatnak a vb-n, így a tavaly fedett Eb-harmadik Zsivoczky-Farkas Györgyi nem utazhat. Hozzátette, az ob-n legjobb eséllyel Nguyen Anasztázia (60 m) csatlakozhat az eddigi szintesekhez, valamint 60 m gáton Sorok Klaudia. Utóbbi esetében azonban maradna ötfős a csapat, mivel egy számban egy országból csak ketten állhatnak rajthoz. Kiemelte, hogy a nemzetközi szövetség „brutális szinteket” határozott meg, mivel úgy tűnik, kis létszámú vb-t tervez.

Az Atletika.hu honlap szerint a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) képviseletében Lesku Patrik (60 m), Győri Árpád (200 m), Győri Balázs (400 m), Győri Balázs (800 m), Kazi Tamás (800, 1500, 3000 m), Juhász Balázs (3000 m), Dudás Anetta (60 m), Dudás Anetta (200 m), Kerekes Gréta (60 m gát), Kozák Luca (60 m gát) és Klekner Hanga Csenge (rúdugrás) indul az ob-n. A küzdelmek szombaton 14.50, vasárnap 13.30 órakor kezdődnek.

MTI, HBN


[related-post post_id="3768127"]

[related-post post_id="3767679"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!