Sport

2018.02.19. 07:23

Magabiztos DVSC-siker

Debrecen - A debreceniek hat góllal verték az újonc Kecskemétet.

Debrecen - A debreceniek hat góllal verték az újonc Kecskemétet.

Az újonc Kecskemét látogatott vasárnap este Debrecenbe a női kézilabda-bajnokságban, ennek megfelelően győzelmi kényszerben léptek pályára a DVSC-TVP játékosai.

Vezettek a vendégek

Érdekesség, hogy a vendégek legutóbb két hete vívtak bajnokit, míg a cívisvárosiaknak csak négy napjuk maradt regenerálódni a szerdai, Győr elleni meccset követően.

Az első negyedóra nem éppen úgy zajlott, ahogyan reméltük, három góllal vezetett a Kecskemét. A 24. percben vette át végre a vezetést a Loki, Varsányi Nóra találatával. A szünetig remek sorozatot produkált a DVSC, így 13–10-es előnnyel mehetett pihenőre.

Fotó: Matey István

A folytatásban sem engedte közelebb ellenfelét a hazai gárda, különösen Vantara-Kelemen Éva volt elemében.

A félidő közepére tovább „nyílt az olló”, már nyolccal is mentek a piros-fehérek, míg a vendégek többször is hetesből próbáltak meg kapaszkodni.

A vége előtt három perccel időt kért a házigazda, amely megnyugtató előnyből futhatott neki a végjátéknak.

Az utolsó szó az ellenfélé volt, de ez már nem osztott, nem szorzott (30–24).

HBN


A tények

DVSC-TVP–Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 30–24 (13–10)

DVSC-TVP: Lajtos – Varsányi 3, Punyko 2, Zamfirescu 3, Tóvizi 1, Deszpotovics 7, Vantara-Kelemen 5, Jezsikava 2, Hajduch 1, Sirián 1, Borgyos 1, Román 4. Edző: Vida Gergő.

Kecskemét: Pusztai – Szabó 7, Deáki 1, Siska 3, Kucerova 3, Varga 7, Aron 2, Fauszt 1. Edző: Marosán György.


Mesterszemmel

Vida Gergő: Az elején sok ziccerünk kimaradt, mert nem koncentráltunk eléggé. Később rendbe tettük a védekezést és onnantól átestünk a holtponton, és kézben tartottuk a mérkőzést. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

Marosán György: Jól alakult számunkra a meccs eleje, de a hullámvölgyünket követően fordított a Loki. Fontos szituációkban hibáztunk, de a hozzáállásunkkal elégedett voltam. Jobb csapattól kaptunk ki.


[related-post post_id="3769568"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!