Sport

2018.02.20. 08:09

Lövészet: két érem lehet az olimpiai számokban

Debrecen - A debreceni Polgár János számára a vegyes párossal indul a kontinensbajnokság.

Debrecen - A debreceni Polgár János számára a vegyes párossal indul a kontinensbajnokság.

A vasárnapi, ifjúsági olimpiai kvalifikációs „felvezetés” után kedden kezdődik meg Győrben az idei légfegyveres Európa-bajnokság. A magyaroktól 6-8 érmet vár Győrik Csaba szövetségi kapitány, az olimpiai számokban pedig két dobogós hely megszerzésében bízik.

„Arra hívtam fel a csapat­értekezleten is a figyelmet, hogy az egyéni érem régóta hiányzik már olimpiai számokban a nagy világversenyekről, legutóbb 2015-ben volt erre példa, amikor Csonka Zsófia sportpisztolyban Európa-bajnok lett. Ezért is nagyon szeretném, hogy most sikerüljön” – nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a szakvezető.

Az Eb „főpróbája” nem sikerült a legjobban a magyaroknak, ugyanis vasárnap az ifjúsági sportlövők nem tudtak újabb kvótát szerezni az ifjúsági olimpiára, melyen így egyedüliként Pekler Zalán képviseli majd a magyar színeket.

Ahogy arról lapunk már beszámolt, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület versenyzője, Polgár János is érdekelt a küzdelmekben. A junioroknál induló, pisztolyos debreceni fiú 560 körös teljesítménnyel zárta a kvalifikációs viadalt. Polgár kedden a vegyes páros versenyszámban Nagy Viviennel az oldalán száll harcba, szerdán egyéniben, majd csütörtökön csapatban méretteti meg magát.

MTI, HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!