Sport

2018.02.18. 10:26

Isten jókedvében teremtette a focit

Debrecen - A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat VI. Teremlabdarúgó Tornáját szombaton rendezték meg Tóth Árpád Gimnáziumban, az esemény fővédnöke Kocsis Fülöp érsek-metropolita volt.

Debrecen - A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat VI. Teremlabdarúgó Tornáját szombaton rendezték meg Tóth Árpád Gimnáziumban, az esemény fővédnöke Kocsis Fülöp érsek-metropolita volt. Az ünnepélyes megnyitót az Attila téri székesegyházban tartották, Kapin István parókus, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lelki igazgatója elismerően szólt a sport és a hitélet kapcsolatáról, majd Molnár Erszébet evangélikus lelkész, az Evangélikus Roma Szakkollégium - Nyíregyháza vezetője megáldotta az eseményt.

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium az előző két évi kupa győzteseként rendezte meg a tornát. Meghívást kaptak az egyházi fenntartású roma szakkollégiumok mellett az egyetemek fenntartásában működőek (Pécs, Hajdúböszörmény) is, így a résztvevő csapatok létszáma 9 volt.

A hagyományokhoz híven a találkozó nyitómeccsét a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság és a szakkollégiumot

fenntartó főegyházmegye csapata játszotta.

Ezt követően a Hajdúdorogi Főegyházmegye és az EMMI csapata játszott; a debreceni együttes magabiztos, 10-0-ás győzelmet aratott. A kezdőrúgást Komolay Szabolcs alpolgármester végezte el.

A diákok első mérkőzésénél pedig Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár indította el a labdát.


A csapatok:

Evangélikus Roma Szakkollégium, Nyíregyháza

Budapesti Református Roma Szakkollégium

Jezsuita Roma Szakkollégium, Budapest

Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium

Wáli István Református Roma Szakkollégium, Debrecen

Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium

Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium

Lippai Balázs Roma Szakkollégium

Wlisloczki Henrik Roma Szakkollégium, Pécs

A végeredmény:

1. Wáli István Református Roma Szakkollégium, Debrecen

2. Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium, Debrecen

3. Jezsuita Roma Szakkollégium, Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!