Sport

2018.02.13. 19:51

Ismét bajnok a böszörményi snowboardos

Hajdúböszörmény - A Fundango Országos Snowboard Diákbajnoksággal február elején elrajtolt a versenyszezon a hajdúböszörményi Katonka Kitti számára.

Hajdúböszörmény - A Fundango Országos Snowboard Diákbajnoksággal február elején elrajtolt a versenyszezon a hajdúböszörményi Katonka Kitti számára.

A hagyományosan február első péntekjén megrendezett diákbajnokságra a mátraszentistváni síparkba gyűltek Magyarország 1998 után született snowboardosai. A tavalyi 77 helyett idén 86 rider mérette meg magát. A lányok rajtlistájára 39, míg a fiúkéra 47 név került fel. Négy korcsoportban is 10 fő feletti mezőnyben kellett helyt állniuk az indulóknak, és csak az V. korcsoportos lányok dobogóján nem gratulálhattak bronzéremért. Az őszi műanyagpályás versenyeken felbukkanó tehetségek szinte kivétel nélkül rajthoz álltak.

Az eseményt megelőző hetek enyhe időjárásának köszönhetően a hó minősége hagyott némi kivetnivalót maga után, de a sípark előrelátó munkatársainak köszönhetően a hó mennyiségére nem lehetett panasz.

A kezdés után nem sokkal sűrű köd lepte be a lejtőt, mely 10 méterre csökkentette a látótávolságot. Így a cél megtalálásában sokat segített Szergej hangja, aki az időmérő fotocellája mellől kommentálta az eseményeket.

A IV. korcsoportban, ahol Kitti rajthoz állt, az összecsapások nagy izgalmakat hoztak. A hajdúböszörményi snowboardos lány végül 19,25-tel első helyen végzett, s ezzel a győzelmével immár harmadik alkalommal sikerült elnyernie az Ország Snowboard Diák Bajnoka címet. Tegyük hozzá, hogy az összes tavalyi versenyéhez hasonlóan, most is a legjobb női időeredménnyel léphetett fel a dobogó legfelső fokára.

Forrás: msbsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!