Sport

2018.02.17. 08:52

Elszánt versenyzőkkel indul a Békessy az egri világkupára

Debrecen - Pénteken <a href="/megkezdodott-egerben-a-kerekesszekes-vivo-vilagkupaverseny/3769702" target="_blank">kezdetét vette</a> a kerekesszékes világkupa Egerben. A rangos eseményen Dr. Mező Boglárka, Göttlinger Dániel és Sáfrán Sándor képviselheti a debreceni színeket. A kitűnő vívók, az egyesület szakmai igazgatójával, Serra Bendegúzzal egyetemben a versennyel kapcsolatos előjelekről és elvárásaikról beszéltek.

Debrecen - Pénteken kezdetét vette a kerekesszékes világkupa Egerben. A rangos eseményen Dr. Mező Boglárka, Göttlinger Dániel és Sáfrán Sándor képviselheti a debreceni színeket. A kitűnő vívók, az egyesület szakmai igazgatójával, Serra Bendegúzzal egyetemben a versennyel kapcsolatos előjelekről és elvárásaikról beszéltek.

Göttlinger Dániel legfontosabb céljaként a jó vívást jelölte meg: „én elsődlegesen mindig teljesítményben gondolkodok, nem eredményben. Persze, vannak előttem konkrét célok, mint például a csoportkörből való továbbjutás, de lényegében ezt is a jó vívás hozza magával. Az a legfontosabb, hogy megvalósítsam a páston, amit elterveztem. Mivel számomra a római világbajnokság egyénileg és csapatban sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, mindenképp javítanék az ott elért eredményeken. Úgy érzem, valamivel jobb formában vagyok, mint akkor. Részt vehettem edzőtáborban, ami nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen remek edzőpartnerekkel gyakorolhattam. Párbajtőrben és kardban egyaránt indulok majd. Csapatverseny ezúttal nem lesz Egerben, így csak az egyéni megmérettetésre kell fókuszálnom” – zárta mondandóját a versenyző.

Sáfrán Sándor első lépésben az évkezdet legfontosabb pozitívumairól számolt be, melyek megalapozhatják a versenyszezon sikerességét. „A 2018-as esztendő nagyon jól indult, több jelentős eseménnyel. Az első egy sikeres rehabilitációs kezelés volt, Berettyóújfaluban. Majd január közepén megjelent a Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány által jegyzett 2018-as felkészülési és versenyzési program, melynek első fontos állomása a most következő egri Világkupa. A szerényebb képességű kerekesszékes vívók felzárkóztatására két kiemelkedő szatellit versenyt is rendeznek idén, egyet áprilisban, míg a másikat ősszel. Örömmel tölt el a szövetség egyik legfőbb törekvése, miszerint nem engedi el az alacsonyabb képességű versenyzők kezét, hanem lehetőséget, felzárkóztató edzőtáborokat szervez a tudásszintünk fejlesztése érdekében.” Sándor néhány gondolat erejéig természetesen a versennyel kapcsolatos elvárásaira is kitért: „Én már nagyon várom a versenyt, izgatottan, egyben felkészülten. Számomra óriási megtiszteltetés, hogy részt vehetek, és képviselhetem az egyesületemet.

Optimista vagyok, szeretnék a képességeimhez mérten szerepelni, és a csoportkör során egy győzelmet szerezni, mellyel visszaadhatom az edzőmnek mindazt a munkát, amit rám áldozott. Várom az indulást, reményeim szerint egy szép hétvége vár ránk.”

A beszélgetést Serra Bendegúz zárta: „Óriási dolog, hogy versenyzőink eljutottak egy ilyen eseményre, hiszen itt a legjobbakkal mérkőzhetnek. Éppen ezért legfőbb célunk a tisztes helytállás, eredményszintű céljaink nincsenek. Ha a tudásukat maximálisan hozzák, és adnak szép találatokat, elégedettek lehetünk.”

A klasszifikáció során Dr. Mező Boglárka a B sérültségi osztályba került.

- Békessy Béla Vívóklub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!