Sport

2018.02.27. 08:07

DVSE: kijött a különbség, simán nyertek az egriek

Debrecen - A papírformának megfelelően magabiztos, 16–8-as hazai siker született.

Debrecen - A papírformának megfelelően magabiztos, 16–8-as hazai siker született.

A Bitskey Aladár uszodában, az Eger ellen kezdte meg a férfi vízilabda OB I. középszakaszát a felsőházban hétfőn este a DVSE. Rögtön egy nehéz ellenféllel találta szemben magát Komlósi Péter alakulata, melynek a tisztes helytállás lehetett a célja. Ez többé kevésbé sikerült is, három negyeden át komoly erőbedobásra késztette riválisát a hajdú-bihari egylet.

A több klasszis pólóst felvonultató Heves megyei gárda már az elejét meghúzta, 3–0-ra vezettek, mikor Lukas Durik szépített. A negyed végén még mindkét oldalon esett egy-egy gól, a vendégektől Macsi Patrik talált be akcióból, 4–2-es állásról folytatódott a játék. A második etap eleje ismét az Egeré volt, már csak két perc volt hátra, mikor Szőke Szabolcs zárt le eredményesen egy támadást. A nagyszünet előtt tovább növelték előnyüket Hosnyánszky Norberték, félidőben 8–3-at mutatott az eredményjelző.

A hosszabb szusszanó után a Debrecen csapatkapitánya, Kállay Márk is bejelentkezett, 8–4, majd nem sokkal később Süveges Máté egy emberelőnyös helyzetet használt ki. Persze a hazaiak sem maradtak adósok, de a játékrészt végül 3–2-re a cívisvárosiak nyerték. A végjátékra is maradt tüzelőkedve Dabrowski Norbert tanítványainak, persze a Komlósi-alakulat sem adta fel. A vége 16–8 lett, amely reális eredmény.

A DVSE következő bajnokiját otthon vívja meg, a Miskolc látogat majd a Debreceni Sportuszodába szombaton 18 órától.

HBN


ZF-Eger–Debrecen 16-8 (4-2, 4-1, 2-3, 6-2)

Eger, Bitskey-uszoda, 200 néző. Vezette: Mucskai P., Tordai G.

ZF-EGER: Mitrovics – Lőrincz B., Decker Á. 1, Rasovics 3, Vlahopulosz 3, Hárai, Kovács 3. Cs.: Angyal 1, Hosnyánszky 2, Bedő 2, Avramovics 1, Magyar M., Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.

DVSE: Lévai – Szőke Sz. 2, Obradovics, Boros T. 1, Kállay 1, Fejős R., Macsi 1. Cs.: Durik 2, Dienes I., Süveges 1, Smitula, Fekete G., Somlai. Edző: Komlósi Péter.

Gól – emberelőnyből: 11/2., ill. 8/2.

Ötméteresből: 1/0., ill. –

Kipontozódott: Obradovics a 26. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!