Sport

2018.02.12. 08:04

DVSC: gólgazdag edzőmeccseket hozott a vasárnap

Debrecen - Egy észt és egy ukrán csapattal mérkőzött meg a Loki.

Debrecen - Egy észt és egy ukrán csapattal mérkőzött meg a Loki.

Két edzőmérkőzést is vívott vasárnap a Törökországban edzőtáborozó DVSC. Előbb 2–2-es döntetlent ért el a Loki az FC Levadia Tallin ellen, majd Takács vezérletével 4–1-re verték az FK Karpati Lviv együttesét.

A kilencszeres észt bajnokcsapat, az FC Levadia Tallinn elleni találkozó elején megpróbálta a Loki beszorítani riválisát, több veszélyes beadása is volt Herczeg András csapatának – számol be róla a klub hivatalos honlapja. A 12. percben Jovanovic ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Tisza Tibor állt, ám a bal alsóba tartó lövést kivédte az ellenfél kapusa. A kipattanót újból rálőtte Tisza, de az észt hálóőr ismét hárított. Öt perc elteltével egy baloldali szöglet után megszerezte a vezetést a Levadia. A 24. percben egy balról érkező beadást az üresen érkező támadó bebólintotta a kapuba, így már 2–0-ra vezettek az észtek. Még az első játékrész előtt összejött a szépítés a Lokinak: Tabakovic tört be a tizenhatoson belülre, majd a kapus jobb keze mellett a kapuba lőtte a labdát a 37. percben. A hajrában, a 81. minutumban sikerült megszerezni a Debrecennek az egyenlítő találatot. Kuti Krisztián indította Nagy Kevint, aki a kifutó kapus felett a hálóba pöckölte a labdát.

Sima volt

Az ukrán élvonalban szereplő FK Karpati Lviv ellen az első játékrész nem hozott különösebb izgalmakat, a csapatok nem alakítottak ki komolyabb helyzetet. A második félidő egy ukrán lehetőséggel indult, Nagy Sándor azonban bravúrral hárította a közeli lövést. Három perccel később pedig a DVSC előtt adódott egy helyzet, amelyet gólra is váltottak: Tőzsér indította kiváló ütemben Takács Tamást, aki gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Később a maga és a Loki előnyét is megduplázta Takács, aki egy szöglet utáni kavarodás után lőtt a hálóba. Nem sokat kellett várni támadó harmadik góljára sem, a 66. percben gyönyörű szóló után pöccintette át a kapus feje felett a labdát. A 69. percben már a negyediket lőtte a Loki, Bódi Ádám a tizenhatos sarkától zseniálisan tekerte a hosszúba a labdát. Két perccel később szépítettek az ukránok.

HBN


A tények

DVSC–FC Levadia Tallin 2–2 (1–2)

DVSC: Szabados (Kovács P., 46.) – Kuti, Újvárosi, Mészáros, Ferenczi – Bereczki, Jovanovic, Kusnyír (Csősz, 46.), Sós – Tisza (Bíró, 57.), Tabakovics (Nagy K., 51.)

Gól: Tabakovic (37.), Nagy K. (81.)

DVSC–FK Karpati Lviv 4–1 (0–0)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K. (Mengolo, 55.), Tőzsér, Filip (Kusnyír, 86.), Bódi (Csősz, 80.) – Takács (Nagy K., 68.), Könyves (Bíró, 80.)

Gól: Takács (49., 57., 66.), Bódi (69.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!