Sport

2018.02.08. 12:45

DVSC: „a tétmeccseken kiderül”

Debrecen, Side - Legyőzték az oroszokat, de Kinyik Ákos szerint a Loki igazi értékét a bajnoki szereplés mutatja majd meg.

Debrecen, Side - Legyőzték az oroszokat, de Kinyik Ákos szerint a Loki igazi értékét a bajnoki szereplés mutatja majd meg.

Lejátszotta első két felkészülési mérkőzését szerdán a DVSC a törökországi Sidében. Herczeg András alakulata előbb a lengyel másodosztályú Katowicével játszott, amelytől 2–0-s vereséget szenvedett, majd rögtön utána az orosz első ligás FK Toszno ellen lépett pályára, itt 3–0-ra a Loki nyert. Azt nem árt megjegyezni, hogy a második találkozón kaptak szerepet azok, akik többnyire a kezdőcsapatban játszottak az ősszel. A győztes meccsen kapott 90 percnyi lehetőséget a szakmai stábtól a belső védő Kinyik Ákos is.

Kifogástalan körülmények

Először a kinti körülményekről kérdeztük a hátvédet. – Minden rendben, kifogástalan helyen vagyunk és csak a felkészülésre kell koncentrálnunk. Nincs más dolgunk, mint arra figyelnünk, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk a tavaszi szezonra – mondta Kinyik, aki mint minden elutazás alkalmával, most is Sós Bencével lakik egy szobában.

Az oroszok elleni összecsapást így élte meg belülről a játékos: – Erős ellenféllel találkoztunk, és hajtós meccset vívtunk. Az első félidőben is voltak már helyzeteink, de akkor azok még kimaradtak, viszont a szünet után rúgtunk három szép gólt. Nyilván örülünk, hogy jó együttessel szemben sikerült nyernünk, de messzemenő következtetést azért nem kell levonni ebből, majd a tétmeccsek mutatják meg, mire vagyunk képesek.

Természetesen szeretnénk megtartani a mostani dobogós helyünket, de nem lesz könnyű, mert több csapat is pályázik erre a pozícióra, és mind rendkívül erősek.”

A bajnoki szereplés mellett a Magyar Kupa is nagyon fontos számunkra, ott is jó lenne minél tovább menetelni – fogalmazta meg tavaszi vágyait a labdarúgó.

Kinyik Ákos azt is elmondta, könnyen alkalmazkodó típus, ezért nem okoz számára gondot a tíznapos távollét. – Nagyon nem mindegy, hogy milyen időjárási körülmények között, és milyen játéktéren tudunk edzeni, illetve játszani. Otthon gyakran műfűre kényszerültünk, itt pedig füves pályákon gyakorolhatunk, és ezt mindenképpen pozitívumként értékeljük – mondta el a Naplónak a futballista.

A Loki legközelebb vasárnap játszik edzőmeccset – mindjárt kettőt is – az észt Levadia Tallinn és az ukrán Karpati Lviv ellen.

HBN


Később kezdődik a kupameccs

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága két Magyar Kupa-mérkőzés időpontját is módosította – derül ki a szövetség tájékoztatásából. Az eredetileg február 20-án, 14 órára kisorsolt DVSC–Dorog meccset 17 órakor kezdik, a február 27-én 19 órára kiírt Paks–Újpestet pedig 18 órakor.

A Loki vezetése a múlt héten arról számolt be, hogy az MK-találkozóra nem kell belépőt váltaniuk a szurkolóknak.


[related-post post_id="3759972"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!