Sport

2018.01.23. 10:56

Új tehetség tűnt fel a debreceni fitneszéletben

Debrecen - Az őszi versenyszezon egyik felfedezettje volt a 16 éves fitneszmodell, Gergely Rebeka.

Debrecen - Az őszi versenyszezon egyik felfedezettje volt a 16 éves fitneszmodell, Gergely Rebeka.

Még csak pár hónapja versenyez, de máris letette névjegyét a debreceni ifjú fitneszmodell, az EnerGym sportolója, Gergely Rebeka. A tizenhat esztendős diáklány a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába jár, a tanulás mellett pedig immáron a versenysportban is megvillantotta tehetségét, olykor a felnőttek mezőnyében is.

- Hároméves korom óta sportolok, tíz esztendőn át a gyermekfitneszt műveltem, az akrobatikus, táncos sportágat bizonyára sokan ismerik - mondta a Naplónak Rebeka. - Egy sérülés miatt ezt abba kellett hagynom, ám mivel mindenképpen sportolni akartam, kikötöttem az edzőtermi tréningnél. Kezdetben próbáltam magamnak mindenféle edzéstervet összeállítani, és sokáig egyénileg mozogtam. Másfél-két év után, egy régi ismeretségből kifolyólag megkeresett Nagy Imre személyi edző, és felajánlotta, hogy szívesen dolgozna együtt velem. Azt mondta, lát bennem fantáziát, mint leendő fitneszmodell, ezért hét hónapja elkezdtünk együtt készülni és versenyezni - fogalmazott a sportoló, akik októberben lépett először színpadra, az EnerGym Kupán a felnőtt és gyermek kategóriát is megnyerte.

Fotó: Molnár Péter

Ezt követően Romániában vett részt a Herkules Kupa nemzetközi viadalon, a felnőttek között az 5. helyet érte el, majd a Bodysport Kupán, ugyancsak a felnőttek, között kilencedik lett. A WBPF által rendezett Kriko Kupán a harmadik helyet szerezte meg és ott volt a magyar versenyek legrangosabbján is, a Superbodyn is, ahol nem ért el végül helyezést a nagyon erős mezőnyben.

Tanulás, edzés, tanulás

De mit szól vajon az élsportolói életmódhoz a diáklány közvetlen környezete?

- Nagyon szűk baráti köröm van, ők biztattak és azt mondták, csináljam, mert látszik, hogy teljes odaadással végzem ezt. Azonban a nagy többség a környezetemben ellenzi, talán azért, mert az én korosztályomban még nem annyira megszokott sportágnak számít ez a lányok körében. Ezért nem is tudják hová tenni. Édesapám, Gergely Imre viszont már hamarabb pedzegette a versenyzés lehetőségét, ő egyébként világbajnok kickboxos és a mai napig teljes erőbedobással tréningezik. Anyukám fiatalabb korában mindig sportolt, és versenyszerűen táncolt, de ő jobban félti a pici lányát. Néha elérzékenyül, amikor mondom neki, hogy én ebből a sütiből most nem kérek, hiába sütötted nekem. Nagyon finomakat főz, de sokszor nemet kell mondanom rá - meséli mosolyogva.

Fotó: Molnár Péter

Rebeka a suliban orvosi tagozatra jár, mert mindenképpen az egészségügyben szeretne majd dolgozni. - Heti hat edzésem van, a vasárnap a pihenésé. A versenyszezon alatt, ahogyan az iskola engedte, napi két edzésem volt, reggel egy súlyzós edzés, este egy kardio. A napi programom: tanulás, edzés, tanulás. Amikor este fél nyolc-nyolc körül hazamegyek és megcsinálom a kis vacsorámat, mert magamnak készítem el az étkezéseimet, utána még tanulok, amíg bírok. Egyébként mielőtt elkezdtem edzeni, szégyen, nem szégyen, egy rántottát nem tudtam elkészíteni. De nem vártam el azt, hogy a család külön rám főzzön, így is támogatnak mindenben. Muszáj volt megtanulnom főzni, és most már elég jól megy. Ami az idei évet illeti, most alapozunk a tavaszi szezonra, konkrét versenyeket még nem tűztünk ki az edzőmmel, de ezúttal is szeretnénk nemzetközi viadalokra is elmenni. Ezután pedig újra ráhajtunk az őszi szezonra - mondta a versenyző, aki a távolabbi célokról is ejtett néhány szót.

- Szerencsére ez az életmód egyre divatosabbá válik itthon is. Fokozottan igaz ez a fitneszmodellkedésre, mert ez az a kategória, amelyben a lányok csinosak, de még nem túlságosan izmosak.

Ha valaki ezen a téren kitűnik a többiek közül, sok kapu megnyílik számára az élet más területein, persze, erre a szintre csak kevesek képesek eljutni.”

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!