Sport

2018.01.23. 14:12

Szöges gumikkal száguldoztak a havas hegyek között

Debrecen - Nagyszerű siker a téli ralin: Soósék és Forgácsék is megnyerték kategóriájukat.

Debrecen - Nagyszerű siker a téli ralin: Soósék és Forgácsék is megnyerték kategóriájukat.

Az idei évad első havas megmérettetésének, a Winter Rally Covasna elnevezésű erdélyi autóversenynek a több mint 30 résztvevőt felvonultató mezőnyében három debreceni egység is szerencsét próbált. A festői szépségű Kovászna város környékén immár 11. alkalommal rendeztek téli ralit, a hagyományosnak nevezhető küzdelemben összesen csaknem 140 kilométer gyorsasági várt az indulókra a havasokban, mintegy 1200-1400 méter magasságban. Mivel a tájat vastag hótakaró, míg az utakat jégpáncél fedte, a csapatoknak szöges gumikat kellett felszerelniük az autóikra. A 7-től 16 kilométerig terjedő gyorsasági szakaszokon több száz kanyar is nehezítette a versenyzők feladatát. A viadal annyira embert próbáló volt, hogy már a célba érkezés is határozottan dicséretes teljesítménynek számított. Éppen ezért külön elismerést érdemelnek a debreceniek – két első és egy értékes helyezést értek el a kétnapos verseny végén: a Soós Szabolcs, Tóth Zsolt (Suzuki Swift) páros, illetve a dr. Forgács Barnabás, Géczy Tamás (BMW 328) duó megnyerte a kategóriáját, míg a Bodnár Attila, Nagy Péter (Suzuki Ignis) egység az 5. lett.

Évről évre többen

– Rendkívül nehéz hét van mögöttünk, de nagyon örülünk az eredménynek. Kiemelném, hogy több szakaszon is sokkal erősebb és korszerűbb versenyautót, illetve versenyzőt sikerült magunk mögé utasítanunk. Hibamentesen mentünk végig, ám mégis sikerült gyorsnak maradnunk. A pályák szédületesek voltak, évről évre egyre több néző látogat ki a viadalra, akiket látványos autózással próbál kiszolgálni a mezőny. Köszönjük a partnereinknek a támogatást és a biztatást! – értékelte a „hóralit” a győztes Soós Szabolcs.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!