Sport

2018.01.15. 09:56

Keron DeShields a DEAC legújabb igazolása

Debrecen - Százkilencven centis amerikai játékossal erősített az egyetemi csapat.

Debrecen - Százkilencven centis amerikai játékossal erősített az egyetemi csapat.

Ismét feltöltötte a negyedik idegenlégiós helyet a keretben a DEAC kosárlabdacsapata: Keron DeShields személyében újabb amerikai kosarast igazolt a cívisvárosi alakulat. Az egyes és kettes poszton bevethető játékosnak nem lesz ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen a 2017-18-as szezont a Jászberény csapatánál kezdte meg, ahol négy mérkőzésen 17,8 pontot átlagolt.

Peches Dallas

Az egyetemi kosárcsapat folyamatosan kereste a lehetőségét annak, hogy megfelelő negyedik külföldi játékost találjon, de egészen mostanáig – legutóbb Dallas Lauderdale centerposzton próbálta meg meggyőzni a vezetőséget a kvalitásairól, de októberi egyhetes próbajátéka alatt megsérült – nem talált a kritériumoknak megfelelő kosarast. Így az elmúlt hónapokban három légióssal állt fel az együttes.

Jövő szombaton láthatják

DeShields a Tennessee State Egyetemen végzett, majd miután nem kelt el a 2016-os NBA drafton, az olasz másod­osztályú Latina Basket gárdájában szerepelt, ahol 30 mérkőzésen 15,5 pontot, 4,7 lepattanót és 3,9 gólpasszt átlagolt. A 25 éves, 190 centiméter magas játékos csütörtökön érkezik Debrecenbe, január 20-án az Alba Fehérvár elleni hazai bajnokin várhatóan már pályára is léphet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!