Sport

2018.01.21. 11:55

Fiatalos lendülettel a Főnixben

Debrecen - Kemény erőpróba vár Trencsényiékre, akik a csehekkel, szlovákokkal és horvátokkal mérkőznek meg.

Debrecen - Kemény erőpróba vár Trencsényiékre, akik a csehekkel, szlovákokkal és horvátokkal mérkőznek meg.

Viszonylag fiatal kerettel vág neki a hétfőtől szerdáig, Debrecenben, a Főnix Csarnokban rendezendő Visegrádi Négyek elnevezésű nemzetközi futsaltornának a magyar felnőtt válogatott. A rutint többek között a Berettyóújfalu két meghatározó alakja, Trencsényi János és Gál István képviseli majd, akik mellett az MVFC kapusa, Mezei Dávid is bizonyíthat.

Még 2016 őszén, Szlovákiában Magyarország bizonyult a legjobbnak az A válogatottak között, így címvédésre készülnek Sito Rivera tanítványai, ahogy az U21-es gárdánk is, hiszen a tornán a felnőttek mellett az utánpótlás is megmérkőzik – a mieink ebben a korosztályban is címvédőként szállnak harcba. Az U21-es keretben ott lesz a debreceniek hálóőre, Faragó Ádám is.

Immár tizenötödik alkalommal tartják meg a Visegrádi Négy Nemzet Tornáját, melyen a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák címeres csapatok szoktak megmérkőzni. Idén annyi változás lesz, hogy a január végén kezdődő Eb-re készülő lengyel válogatott helyett a horvátok ugranak be.

A felnőtt honi válogatott pénteken találkozott először a küzdelmek előtt, így nem sok ideje volt Sito Rivera szövetségi kapitánynak, hogy összerázza a társaságot. A feladatot nehezítette, hogy a 2016-os győztes együttes tizennégyes keretéből hatan lesznek csak ott ezúttal is a viadalon. Mindezek ellenére, amint azt a válogatott csapatkapitánya, Trencsényi János lapunknak elmondta, bíznak benne, hogy így is helyt tudnak majd állni.

Kell a buzdítás!

– Sok fiatal játékos került be a keretbe, kevés időnk volt, hogy csapattá kovácsolódjunk, de ez már csak ilyen, mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Nagyon örülünk, hogy ismét Debrecenben léphetünk pályára, utoljára 2015 őszén, a románok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn játszottunk a Főnixben. Az a meccs emlékezetes marad örökre, jó lenne ismét maradandót alkotni. Bízunk benne, hogy minél többen kijönnek nekünk szurkolni, a drukkerek jelenléte és szeretete rengeteg pluszt tud adni. Erős ellenfelekkel fogunk találkozni, meglátjuk, mire megyünk ellenük – mondja Trenyó.

A magyar A válogatott mindhárom napon 18 órától meccsel, hétfőn Csehország, kedden Szlovákia, szerdán pedig Horvátország ellen mérettetnek meg. Az U21-eseink délután egytől lépnek parkettre hétfőn, kedden és szerdán is, elsőként a csehekkel, aztán a szlovákokkal, majd a lengyelekkel csapnak össze Fehér Zsolt tanítványai. A tornára a belépés ingyenes.

HBN–SZADÓ


A program

Hétfő

10.30: Lengyelország U21–Szlovákia U21

13 óra: Magyarország U21–Csehország U21

15.30: Horvátország–Szlovákia

18 óra: Magyarország–Csehország

Kedd

10.30: Lengyelország U21–Csehország U21

13 óra: Szlovákia U21–Magyarország U21

15.30: Csehország–Horvátország

18 óra: Szlovákia–Magyarország

Szerda

10.30: Csehország U21–Szlovákia U21

13 óra: Magyarország U21–Lengyelország U21

15.30: Csehország–Szlovákia

18 óra: Magyarország–Horvátország


Az A válogatott kerete

Kapusok: Alasztics Marcell (ETO FC), Mezei Dávid (Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok: Dávid Richárd (ETO FC), Klacsák Bence (ETO FC), Vas Ádám (ETO FC), Gál István (Berettyóújfalu), Trencsényi János (Berettyóújfalu), Horváth Norbert (DFDSE), Hosszú Ádám (DFDSE), Nagy Imre (Nyírgyulaj), Sánta Attila (Nyírgyulaj), Hajmási Milán (Haladás), Tatai József (Veszprém), Harnisch Ákos (Bőny)

Az U21-es válogatott kerete

Kapusok: Cseresnyés Alex (DFDSE), Vámosi Marcell (Ferencváros), Faragó Ádám (Debrecen)

Mezőnyjátékosok: Bognár Bálint (ETO FC), Szűcs Ádám (ETO FC), Sáhó Kristóf (ETO FC), Horváth Benedek (Ferencváros), Pál Patrik (DFDSE), Fekete Olivér (Aramis), Nehéz Krisztián (Csömör), Józsa Tamás (Csömör), Víz Fülöp (Csömör), Sipos Gergő (Haladás), Gémesi Áron (Dunakeszi), Mányi Domonkos (TF)


[related-post post_id="3741082"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!