Sport

2018.01.26. 18:36

Év Sportolója: mindig örömmel jönnek

Debrecen - Átvehették megérdemelt díjaikat a kategóriagyőztes sportolók és egyesületek.

Debrecen - Átvehették megérdemelt díjaikat a kategóriagyőztes sportolók és egyesületek.

Immár évtizedes hagyomány, hogy a Hajdú-bihari Napló olvasói, szerkesztősége megválasztja az elmúlt idény legjobb sportolóit. Szerencsére a tavalyi év is kiváló eredményeket hozott hajdú-bihari szempontból, a most díjazottak Európa- és világbajnokok, illetve olimpikonok nyomdokaiba léptek. Mint mindig, ezúttal is rengeteg szavazat érkezett, és a remek eredmények amolyan édes teherként ismét nehéz helyzet elé állították lapunk munkatársait.

Az év felnőtt férfi sportolója 2017-ben Kosina Gergő, a Debreceni Búvárklub uszonyosúszója lett, aki már évek óta „hazajár” a díjátadónkra. Kókai Dávid 21 éves tanítványa felnőtt és junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok, ötszörös junior Európa-bajnok.

– Már nem az első naplós díjátadóm, de mindig nagy boldogsággal tölt el, hogy itt lehetek. Nagyon jó évem volt a tavalyi, és remélem, az előttem állóban is elérem a céljaimat. Ezek a díjak is segítenek abban, hogy még jobb legyek, és jövőre, remélem, még élesebb verseny lesz az elismerésért, mert az engem is egyre jobb eredményekre sarkall. Gratulálok mindenkinek! – zárta sorait a kiváló úszó.

Sérülés után

Szerkesztőségünk megítélése szerint az év utánpótlás férfisportolója cím Fekete Gergőt, a DVSE saját nevelésű 17 éves vízilabdázóját illette meg, annak ellenére, hogy súlyos sérülés után tért vissza a medencébe. A Komlósi Péter edzette ifjú sportolót elmondása alapján meglepte az első helyezése, de ez az elismerés további biztatás számára.

Bár a Debreceni Búvárklub versenyzői általában tarolnak lapunk szavazásán, azonban Szabó Anita első ízben kapta meg díjunkat: az uszonyosúszó az év női utánpótlás sportolója lett.

– Nagyon meglepődtem, nem számítottam rá, hogy én leszek a kitüntetett. Nagy elismerés ez a szakmai zsűritől – mondta a kétszeres junior világbajnok sportoló.

Az említett két vb-címet Anita a nyáron szerezte meg az oroszországi Tomszkban.

– Életem eddigi legjobb versenye volt – emlékezett vissza. – Meglepetés volt számomra is, hogy kétszer is nyertem, különösen a 100 méteres távon, az első napon elhódított aranyérem volt váratlan. Az 50-esre azért titkon számítottunk, és nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtam nyerni mindkét számot – mondta a sportoló. Az idei terveiről is megkérdeztük.

– Augusztusban junior Európa-bajnokságot rendeznek, szeretném megdönteni az 50 m-es uszonyos gyorsúszásnak a világrekordját, amelytől tavaly 12 századra elmaradtam.

Idén szakmai díj

Az év csapata a Flex-HD SE lett, amelynek már gyakorlatilag bérlete van az eseményre, hiszen évről évre valamelyik kategória élén végeznek a versenyzői. Az egyesület vezetője Kovácsné Laurinyecz Julianna, aki mellett lánya, Kovács Judit is rengeteget tesz a sikerekért.

– Igazán örülünk, hiszen ezúttal a szakmai díjat sikerült elnyernünk. Az elismerést az Európa-bajnokságon negyedik helyezett utánpótláscsapatunk érdemelte ki, de a felnőtt versenyzőink is remek eredményeket értek el a világversenyeken. Bízunk benne, hoyg 2018 legalább ugyanilyen sikeres lesz.

Elsőként

Siket versenyző először részesült elismerésben díjátadónkon: olvasóink az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolójának Bojtor Lászlót, HRSE atlétáját választották meg. A kiváló maratonfutó részt vett a 23. Nyári Siketolimpián, ahol remekül versenyezve 15-ik lett.

– Az volt a legnagyobb vágyam, hogy részt vegyek a siketolimpián, és ez tavaly megadatott, még most is libabőrös leszek, ahogy erről beszélek. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített, valamint rám szavazott. Idén szeretnék részt venni a maratonin, illetve júliusban a nagyatádi Ironman-versenyen – mondta csillogó szemekkel a futó.

„Címvédőként” várta az idei megmérettetést az év legnépszerűbb utánpótlás női sportolója kategóriában Tóvizi Petra, a DVSC-TVP 18 éves beállósa. A nagyreményű játékos nem számított rá, hoyg duplázni tud, így kellemes meglepetésként érte a győzelme. Az olvasóknak azt ígéri, ugyanilyen keményen dolgozik tovább azért, hogy a csapat és a saját céljait elérje.

Arany lapokra

Tavaly nyáron sporttörténelmet írt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgócsapata azzal, hogy feljutott az első osztályba. Ez a teljesítmény egy csapásra az első helyig repítette az együttest az év legnépszerűbb csapata kategóriában. A csapat nevében Belényesi Miklós csapatkapitány vette át a díjat.

– A gárda nevében köszönöm a szavazatokat! Ez visszajelzés arról, hogy jó úton haladunk. Az élvonalba jutás fantasztikus volt, de most már új idény van, ahol a célunk a megkapaszkodás az NB I-ben, mert azzal újabb fejezettel bővülne a balmazújvárosi sport aranykönyve.

Sajnos, a díjátadón különböző okokból többen nem tudtak részt venni, akad, aki jelenleg is edzőtáborban készül az idényre, míg másokat betegség vert le a lábáról. Természetesen a most távol maradók is megkapják az elismeréseiket.

HBN-MSZ


[related-post post_id="3748325"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!