Sport

2017.12.29. 12:47

Többen is szintet léptek - Sportösszefoglaló 2017 második negyedévéről

Hajdú-Bihar - Sok sportsikerről lehetett beszámolni 2017 második negyedévében.

Hajdú-Bihar - Sok sportsikerről lehetett beszámolni 2017 második negyedévében.

Már hagyománynak számít, hogy minden év végén visszatekintünk az esztendő sportsikereire, avagy szomorú történéseire. Ezúttal is így van ez, nézzük, mi minden történt áprilisban, májusban és júniusban.

A DVSC-TVP kihozta a maximumot a Magyar Kupa Final Fourból, miután legyőzte a Dunaújvárost a bronzmeccsen, így hat év után ismét érmet szerzett az MK-ban. Újfent megrendezték Debrecenben a Rotary Futófesztivált, melyen ezúttal csaknem hétezren indultak.

A magyar sport emblematikus alakja érkezett a Debreceni Egyetemre: a kajak­királynő, vagyis Kovács Katalin, a „Tartalékból olimpiai bajnok” című előadáson beszélt a kezdetekről, sikerekről és kudarcokról, valamint a visszavonulása utáni életéről. A hónap végén két nagy sporteseménynek is Debrecen adhatott otthont: a Főnix Csarnokban tartották a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, melyet végül a Veszprém nyert meg. A Debreceni Sportuszodában bonyolították le az úszó országos bajnokságot, a cívisvárosba látogatott a sportág hazai krémje.

Szabad egy táncra?

Májusban befejeződött a DVSE számára a szezon, Komlósi Péter alakulata az OB I. 11. helyén végzett. Minden igyekezete ellenére nem tudott megragadni az élvonalban a Balmazújváros, mely így kiesett a férfi kézilabda NB I-ből.

Újabb nagyszabású rendezvénynek lehetett a házigazdája Debrecen: a Kölcsey Központban bonyolították le vasárnap a Professzionista Standard Európa-bajnokságot, a Professzionista Latin Európa Kupát, valamint az országos junior-, felnőtt-, senior- és kerekesszékes ranglistaversenyt.

A Hajdúböszörmény megnyerte a női futsal NB I-et, ezzel történelmet írt, ­ugyanis a HTE életében még egyik szakosztálynak sem sikerült bajnoki címet szereznie az élvonalban.

Menesztették a DVSC éléről a portugál Leonel Pontest, helyét egy meccs erejéig, a Diósgyőr ellen, Herczeg András vette át. A feladat nem volt könnyű, hiszen azon a derbin dőlt el, marad-e az élvonalban a Loki. Herczeg diadalra vezette a debrecenieket, akik így megtarthatták tagságukat.

Fel, fel vitézek

Nagy sikernek örülhettek a kosár szerelmesei, ugyanis feljutott a DEAC a férfi kosárlabda NB I/A-ba. Az újvárosi focisták is csodát tettek azzal, hogy kiharcolták az osztályváltást. Ha már foci, a DEAC-ról is érdemes szót ejteni, a cívisvárosi labdarúgók megnyerték a megye I-et, így feljutottak az NB III-ba.

Eldőlt, hogy Herczeg András irányításával indul harcba a DVSC a 2017/18-as idényben. A Balmazújvárostól távozott Feczkó Tamás, helyét Horváth Ferenc vette át. Nagy port kavart viszont, hogy a DHK nem indult a MOL Liga 2017/18-as szezonjában. Június végén a magyar női kézilabda-válogatott Szlovákiát látta vendégül a Főnix Csarnokban.

Érthetően nagy volt az öröm az újvárosiaknál | Fotó: Derencsényi István

Történelmet írtak a böszörményiek | Fotó: Matey István

Gyurta Dániel is részt vett a debreceni úszó ob-n | Fotó: Derencsényi István

Varázslatos produkciók a Kölcseyben | Fotó: Derencsényi István

Szépen csillogott a bronz a lányok nyakában | Fotó: Derencsényi István

Végül a veszprémiek végeztek az élen az MK-ban | Fotó: Derencsényi István

A szurkolók nagy örömére a Főnix Csarnokban csatázott a női kézilabda-válogatott | Fotó: Derencsényi István

Sokan indultak a Rotaryn | Fotó: Molnár Péter

Leonel Pontes | Fotó: Molnár Péter

Horváth Ferenc | Fotó: Derencsényi István

Ismét Herczeg András irányítja a Lokit | Fotó: Kovács Péter

Kovács Katalin tartott előadást | Fotó: Derencsényi István

HBN–SZADÓ


[related-post post_id="3721596"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!