Sport

2017.12.02. 16:42

Sportlövő Diákolimpia: kedvező visszajelzéseket kaptak

Debrecen - Pető László szerint mind a szervezés, mind az eredmények szempontjából sikeres volt a döntő.

Debrecen - Pető László szerint mind a szervezés, mind az eredmények szempontjából sikeres volt a döntő.

Több versenyen is szép sikereket értek el a közelmúltban a hajdú-bihari ifjú lövészek. Közülük főként a Debreceni Lövészsuli S.E. növendékei jeleskedtek. Ahogy azt korábban megírtuk, először rendezték meg megyénkben a Sportlövő Diákolimpia országos döntőjét, melynek a derecskei sportcsarnok adott otthont november közepén. A több mint 400 induló mezőnyében harmincketten képviselték Hajdú-Bihart, a helyi versenyzők, mint Pető Lászlótól megtudtuk, nagyszerűen teljesítettek.

– Remek visszajelzéseket kaptunk, a szövetség, az edzők és a versenyzők is elégedetten nyilatkoztak a megmérettetés után. Az eredményeket illetően kiemelkedőt nyújtott Polgár János: a középiskolások kategóriájában, a versenyengedéllyel rendelkezők között a harmadik helyen zárt. Körülbelül ezt vártuk tőle, kiélezettek az erőviszonyok. Elégedettek lehetünk, ám megjegyzem, jobbat is tudott volna lőni, ha nem az egy héttel később esedékes nemzetközi versenyére időzíti a csúcsformáját. Polgár mellett csapatban és egyéniben is ott voltak a hajdúságiak az élbolyban – számolt be a döntőn történtekről Pető László, a Hajdú-Bihar Megyei Sportlövőszövetség elnöke és a Debreceni Lövész­suli S.E. vezetője.

Polgár remekelt

A Diákolimpia fináléja utáni hétvégén, Nyíregyházán tartották a serdülő ob-t, valamint a Hungarian Open nemzetközi versenyt, melyeken szintén remekeltek a DLSE-­tanítványok.

– A serdülő lányok csapatviadalán (20 lövéses, légpisztolyos) harmadik lett az Aranyos Flóra Zea, Bordás Nóra Bianka, Pető Boglárka trió. A vegyes párosok versengését bronzéremmel zárta Pető Boglárka és Rádai Soma. Kiemelem még Kacsurják Gréta eredményét, aki abból a szempontból kilóg a sorból, hogy ő nyíltirányzékú légpuskával lőtt, míg mások zárt irányzékú, modern fegyverrel álltak rajthoz, és ehhez képest a kilencedik helyen zárt. Három csapatot is neveztem a légpisztolyos fiúk 20 lövéses kategóriájába, közülük két formáció biztosan dobogós lett volna, azonban a szigorú szabályok miatt sajnos nem fogadták el a jelentkezésünket – fogalmazott a korábbi olimpikon, majd rátért a nemzetközi megmérettetésre.

– Polgár János volt a legjobb a junior fiúk légpisztoly 60 lövéses versenyszámában, valamint a felnőttek között is elindult, ott a negyedik lett úgy, hogy csak két olimpikon és egy válogatott előzte meg. Azt hiszem, kijelenthetjük, szép jövő előtt áll. Ugyancsak a felnőttek társaságában indult a még csak ifikorú Tóth Balázs, ő hatalmas egyéni rekordot ért el. Van egy siket versenyzőnk is, Győri Kinga; vele az a célunk, hogy eljussunk a siketolimpiára. Jó úton halad, hiszen most is óriási egyéni csúcsot lőtt a légpisztolyos nők (40 lövés) között – tudtuk meg Petőtől. A vezető elmondta továbbá: több erőpróba vár még idén a tanítványaira, egyebek mellett december 10-én a nemzeti versenyszámok országos bajnoksága.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!