Sport

2017.12.06. 13:43

Remekeltek a debreceniek a karate Eb-n

Debrecen - A DTKK SE két karatékája is dobogón végzett Bukarestben.

Debrecen - A DTKK SE két karatékája is dobogón végzett Bukarestben.

Bukarestben rendezték meg nemrég az IKO Kyokushin karate-világszervezet Európa-bajnokságát. A hétvégi versenyen szombaton a 18 év alattiak, míg vasárnap a felnőttek léptek tatamira két versenyszámban: formagyakorlatban és küzdelemben.

A Sensei Badacsonyi Attila által vezetett Debreceni Tradicionális Kyokushin Karate Sportegyesületet (DTKK SE) két fő képviselte: Badacsonyi Sára formagyakorlatban (kata), míg Berki Lóránt küzdelemben. Katában 11 fő indult, az első körben bemutatott formagyakorlat után a legjobb négy került a döntőbe.

Sára magabiztosan, kiegyensúlyozottan katázott, bekerült a döntőbe, és a 3. helyen végzett. Lóri első ellenfele a fehérorosz volt, a debreceni karatéka, és egy fejrúgással eldöntötte a küzdelmet. A második ellenfele orosz volt, őt a hosszabbításban két wazari értékű rúgással múlta felül. A döntőben szintén orosszal került szembe, sajnos, egy lábsöprést jól kivitelezve végül az ellenfele győzedelmeskedett, így Lóri a 2. helyen végzett.

Jelentős fegyvertény

– A kyokushin karate világa nagyon kemény világ, teljes erőből támadható kézzel a test, míg lábbal a lágyék kivételével gyakorlatilag bármely testrész, a felnőtteknél védőfelszerelés nélkül – tájékoztatta a Naplót Sensei Badacsonyi Attila. – Ezek az eredmények azért is figyelemre méltóak, mert a világban a volt szovjet tagállamok versenyzői, a japánok mellett, lényegében egyeduralkodók (csak Oroszországban több mint százezren karatéznak). Nagyon sok munkával és kellő alázattal azonban oda lehet kerülni a dobogóra még egy ilyen nívós mezőnyben is. Erről tettek tanúbizonyságot legutóbb a debreceni karatékák – fogalmazott Badacsonyi.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!