Sport

2017.12.30. 09:52

Nyáron is nagyüzem volt - Sportösszefoglaló 2017 harmadik negyedévéről

Hajdú-Bihar - Volt okunk az örömre: a nyár és az ősz eleje is sok hajdú-bihari sikert hozott a sportban.

Hajdú-Bihar - Volt okunk az örömre: a nyár és az ősz eleje is sok hajdú-bihari sikert hozott a sportban.

A forró nyár derekán jártunk, egészen pontosan júliusban, amikor a Mezei-Vill férfi futsalcsapatának élére kinevezték az új trénert, Sergio Mullor Cabrerát, aki belevetette magát a munkába, immáron hivatalos vezetőedzőként.

Történelmi siker

Az első osztályú futballban elkezdődött a bajnokság, történelme során először vágott neki az NB I-nek az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, amely egy parádés, DVTK elleni 4–0-val megszerezte első sikerét is a pontvadászat elején. A Loki kicsit rozsdásan indult, de aztán Herczeg András gárdája egy kilencmeccses veretlenségi szériát produkált.

Szintén a piros-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy lapunknak, a Hajdú-bihari Naplónak hosszas interjút adott a hajdúsági klub elnöke, Szima Gábor.

A hajdúhadházi bokszoló, Nagy Angéla bronzéremmel tért haza a szófiai Európa-bajnokságról, míg a sportolóink közül többen a Világjátékokon mutatták meg mit tudnak, köztük uszonyosúszóink és aerobikosaink.

A debreceni „sportlady”, Nagyné Rázsó Magdolna a 35 év felettiek viadalán hódította el az IFBA Universe-aranyat, de még ennél is nagyobb durranás volt az úszó vb-n a férfi 4×100-as váltó harmadik helye, a csapat tagjai között Holoda Péterrel!

Ugyancsak ebben a hónapban a Debrecen Speedway SE salakosa, Tabaka József egyéni magyar bajnok lett, míg a sportág „nagyöregje”, Tihanyi Sándor pályafutása utolsó versenyén vett részt augusztusban a Gázvezeték utcán.

A júliusi Junior Ultimate Frizbi Európa Kupa után a következő hónapban a 3×3-as kosárlabdázók Masters versenyén, valamint az U18-asok Eb-jén szórakozhattunk a cívisváros főterén felállított kosárarénában. Sokak tetszését elnyerte a látványos sport­esemény

A DEAC is elkezdte

Megkezdték felkészülésüket az OB I-es vízilabdázók, és első NB I A-s szezonjára készült a feljutott férfi kosárlabdacsapat, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő.

Ami a kézilabdát illeti, a DVSC-TVP több új játékossal a soraiban nekivágott a bajnoki küzdelmeknek, a legendás tréner, Köstner Vilmos pedig visszatért, ezúttal a másodosztályú nyíradonyiak kispadjára ült le.

3x3-as kosárcsata

Az aerobikos Hegyi Dóra idén remek szerepléssel tett pontot sikerekben gazdag pályafutása végére

Debrecenben rendezték meg a junior frizbisek kontinensviadalát

Tabaka József magyar bajnok

Röpi a Campus Sportfeszten

Holoda Péter (jobbra) a vb-bronzzal

Balmazújvárosi futballöröm a köbön: megvan az első NB I-es siker!

Az élvonalban a DEAC

Nagyné Rázsó Magdolna világbajnok lett

Köstner Vilmos visszatért

Tihanyi Sándor elbúcsúzott

Döcögősen indult a DVSC szezonja, de aztán belejöttek Jovanovicék

A Krim Ljubljana ellen tartottak bajnoki főpróbát a Loki kézisei

HBN–TN|Fotók: Derencsényi István, Égerházi Péter, Matey István, Molnár Péter


[related-post post_id="3722399"]

[related-post post_id="3721596"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!