Sport

2017.12.30. 14:57

Helyben járás – aprócska pihenőkkel

<em>Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Háromszor is rezgett a háló, mégsem született gól a sörre menő küzdelemben. Egy elképzelt, nem mindennapi mérkőzés összefoglalója.</em> Paródia.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Háromszor is rezgett a háló, mégsem született gól a sörre menő küzdelemben. Egy elképzelt, nem mindennapi mérkőzés összefoglalója. Paródia.

Mindjárt a mérkőzés elején – a közönség nem kis csodálkozására – szép jelenet játszódott le: Szundy szervírozott forintos labdát Pohos elé, ő pedig mesterien kezelte le. Legalábbis ezt látták, akik távolabbról, mondjuk a kantin ablakából tekintették meg az összecsapást. Ám közelről nézve az történt, hogy az elrúgáskor szeg fúródott a bőrbe, s az lassan eresztve, pont a középpályás elé pottyant. Az 51 éves Pohos – aki nemrég szárnyalta túl az 50 éves koráig aktív, legendás angol aranylabdás, Sir Stanley Matthews játékosidejét – professzori értelemmel várta, hogy a még egy-két alacsonyat pattanó golyó teljesen megálljon, de a szelelő döccs alaposan megtréfálta: a pálya egyik gödrébe hullott. Pohos mindkét lábával lyukat rúgott, pont egy vakondtúrást talált telibe. Óriásit taknyolt, hál’istennek, végül megúszta „drótozás” nélkül. A maródi veterán helyére – a planírozás után – Nyúzó az öt liter házi pálinkáért vásárolt újonc Kaffert küldte pályára.

A drámai intermezzót követően a játék újabb négy percig állt, ugyanis a hőségben a Férfialsó Bt. műszakból hazafelé lejtő tinilányai afféle rögtönzött happeninggel szórakoztatták a játékosokat és a közönséget. A nagyérdemű óriási ovációval fogadta a rendkívül „átlátszó” produkciót: a nézősereg odakiabált kísérőszövegeinek idézésétől a tudósító ezúttal eltekint.

A lyukas bogyó pótlása után, a 14. percben Komótos borzolta tovább a szurkolótábor idegszálait. Gondolt egyet, és megindult a középpályáról a saját kapuja felé, majd ismét gondolt egyet, és az ellenkező irányba kocogott. Lendült a lába, sasolta ezt a szellődi balszélső, és arra számítva, hogy csapattársa szöktetni fogja, megiramodott. Feleslegesen tette. Komótos ugyanis kisodródva, akkorát bikázott bele, hogy a labdát azóta is keresik. Az ötszáz lelkes faluban a helyi felső tízezer (pontosabban: tíz) egyik prominensének kiskamasz fiáért szaladtak a Penetra utcába, ő adott kölcsön új labdát. Addig házmesterrel és Puskás-fröccsel öblögettek a játékosok a hőségben, Behemót kőművesfröccsöt tett magáévá, ebből kifolyólag a hátralevő játékidőt végigguggolta, ide-oda billent a szögletzászló mögötti ifjú nyírfába kapaszkodva. Az új döccs debütjét Czefre hajtotta végre, ám lapos passzát Fustély II. nem éppen elegánsan továbbította: a kapu helyett egy másik szögletzászlóhoz közel ásítozó malterostalicskát talált telibe. Nem sokkal ezt követően mezt kellett cserélni, miután a büfés kutyája a jobb szélen megfuttatta Lúzert, és a négylábú nyert.

Az első etap további menetében a tudósító akár aludhatott volna is egy jóízűt. Még a félidei lefújás előtt azonban Iszonyú kiharcolt egy szabadrúgást. Az interaktív mozzanatokban egyébként sem szűkölködő meccsen a petési portás sorfalnak címzett ordítására: „Nem látoook!!! – ekképp replikázott a kantinból frissen érkezett néző: „Ne búsulj, koma, én se egy hete má’ egy fillért se!” Szünet után ismét brékelt a játék, amikor disznókonda vonult át a pályán. A feldobás után, az 56. minutumban Prücsök kaparta ki a gesztenyét, megiramodott, és senkitől sem háborgatottan a jobb felsőbe gurított. Ám Dudli lest ítélt.

Tíz percig nem történt semmi, bár egyszer rezgett a háló: néhány tyúk csipegetett Faluvégi kapujánál, de a huszáros rohamba kezdő kakast és udvartartását lekergették a pályáról.

A 63. percben Gáncsos húzott el a jobb és a bal szélen, és a kapu kiszáradt torkából mellédurrantott. Nyolc perc múlva Fustély II. kopizta az előbbi helyzetet, de ő egyszerre csak az egyik szélen döngetett el. Átadott bőrgolyóját a berobbanó Tesedobszky ívelte lágyan kapura, a labda a felső lécről csorgott a – mészcsíkot csak nyomokban tartalmazó – gólvonal tájára. Dudli ezúttal sem mutatott középre. A 70. minutumban Kabóca kapcsiból spinyóval a sarki kocsmába bombázott. Röviddel a kocsmáros fenyegetőzése után váratlanul Vakarcs került helyzetbe: a súlylökő múlttal büszkélkedő Faluvégi kidobása találta fejbe. A faramuci „stukkolást” követően a gólvágó(?) a bőrt hosszas pepecseléssel megszelídítette, majd három méterről néggyel mellésuhintott.

Az utolsó negyedóra elején Lúzer dajkált, addig-meddig gurigázott (a szellődi hálóőr közben elaludt), hogy Strapa öt perc múlva elcsente tőle. Majd Vakarcs jött menetrendszerűen, azaz tíz perc késéssel… Amerre állt, kanalazott egy óriásit, a bőrgolyó egy udvar borjúitatójában pihent tovább. A játékvezető látván, amit a krónikás is, hogy senki sincs itt partiban senkivel, a 90 perc lejártával megelégelte a „játékot”, a kényszerű leállások ellenére sem hosszabbított.

Mivel a szabályok büntetőrúgásokkal nem engedik büntetni a közönséget, reváns következik. Két hét múlva Zsírossegesd – közismerten off-road-terepeket is lepipáló – „focipályáján” feszül egymásnak a két együttes a tizenkét rekesz sör sorsának eldöntéséért.

HBN–Arany Lajos


Szúnyogpetés – Görényszellőd SE 0–0

Sörmeccs semleges pályán. Üszőlepényes, 15 néző. Vezette: Dudli K. (Melák, Rozsdafarkú).

Szúnyogpetés: Faluvégi – Kötény, Czefre, Szundy, Fustély I., Gáncsos, Tesedobszky, Fustély II., Pohos (Kaffer, 2. perc), Vakarcs, Strapa. Edző: ifj. Nyúzó D.

Görényszellőd: Kontár – Nyavalyás, Tökössy Z., Behemót, Kabóca, Lúzer, Macerás, Csicskássy, Komótos, Iszonyú, Prücsök. Edző: Balek.

Jó: senki.

Rossz: mindenki.

Ifj. Nyúzó D.: A bíró bírja inkább a barátnőjét, meccset ne vezessen. Nem tudom, a spori hallotta-e, hogy szamárvezetőt keres a segesdi torta- vagy retortaüzem (hirtelen nem is tudom). Javaslom, hogy érdeklődjön. Tesedobszky találata akkora gól volt, hogy a fal adta a másikat. Ezért oszt’ nem tudtuk legyűrni az ellenfelet. Üdvözlöm Mariska nénit, borzasztó jól jött, hogy rábeszélte Béni bácsit, adja kölcsön a verdát. Jocónak viszont azt üzenem, hogy adja meg a 20 rongyot, amivel két hónapja lóg, mert baj lesz!

Balek: Va***, le*** a t*** a f*** bíró, egy ***, *** az egész bagázs, a k*** r*** k*** p***ba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!