Sport

2017.12.08. 18:27

Felcsúton járt a DLA oktatási vezetője

Debrecen - Gyarmati Zoltánnak lehetősége volt, hogy betekintést nyerjen a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia működésébe.

Debrecen - Gyarmati Zoltánnak lehetősége volt, hogy betekintést nyerjen a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia működésébe.

Gyarmati Zoltán, a Debreceni Labdarúgó Akadémia oktatásvezetője a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia meghívására Felcsúton járt. A látogatás tapasztalatiról számolt be a DVSC honlapjának.

- A felcsúti akadémia kollégiumának igazgatójától, Kiss Zoltántól kaptam egy meghívást, hogy látogassak el hozzájuk, és nézzem meg, milyen intézményt hoztak létre, miként zajlik náluk az oktatás és milyen a kollégium – kezdte Gyarmati Zoltán. - Elkísért Bíró Zsolt, aki az akadémiánk mentális trénere. A 2012-ben létrehozott Letenyey Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskolával kezdtünk. Találkoztunk az iskola igazgatójával, Bányai Györggyel. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, miként tudják összehangolni a versenysportot és az oktatást, majd összehasonlítottuk a debreceni rendszerrel. Az hamar kiderült, hogy amíg nálunk több iskola közül választhatnak labdarúgóink, addig Felcsúton egy intézmény van, ugyanakkor ezen belül a gimnáziumot és szakgimnáziumot is választhatják a gyerekek, utóbbi vendéglátói és turisztikai végzettséget ad. Ott is nagyban támogatják a továbbtanulást egyetemen vagy főiskolán, utókövetés folyik náluk, tehát figyelik a felsőoktatásban tanulókat. Ami közös: mindkét akadémián azt hangsúlyozzák, hogy nagyon fontos a tanulás.

A beszélgetés folytatását elolvashatják a dvsc.hu-n.

Márciusban a felcsútiak jönnek a DVSC-hez. A Balásházy János és a Szent József Gimnáziumba látogatnak el, mert a Debreceni Labdarúgó Akadémiának ez a két legnagyobb bázisiskolája, ide jár a legtöbb játékosunk. Találkoznak majd az intézményvezetőkkel, és megbeszélik a rendszer működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!