Sport

2017.12.27. 14:27

DVSC-TVP: „A házigazdát legyőzni mindig különleges”

Debrecen - A Loki dán irányítója, Lotte Grigel szerint egyik ellenfelük sem mehetett biztosra velük szemben.

Debrecen - A Loki dán irányítója, Lotte Grigel szerint egyik ellenfelük sem mehetett biztosra velük szemben.

Szinte egész decemberben szünetelt a honi női kézilabda-bajnokság a németországi női kézilabda-világbajnokság miatt, melyen a DVSC-TVP három játékosa is részt vett. Lotte Grigel a dán, Madalina Zamfirescu a román, Anna Punyko pedig az orosz színekben.

Hazatérése után az élményeiről, formájáról, és a legemlékezetesebb pillanatáról kérdeztük a dánok kiválóságát. – Mindig felemelő érzés a világbajnokságon játszani, hiszen ez azt jelenti, hogy az országodnak a legjobbjai között számolnak veled. A világ legjobb női kézilabdázói ellen játszol azokkal a csapattársaiddal, akik szerte a világban küzdenek valamelyik klubcsapatban, itt viszont a dán színekben egy a célunk, együtt, minél jobb eredményt elérni, minél távolabbra vinni hazánk hírnevét – kezdte fejtegetését a Loki irányítója.

Hasznos volt

– Ha a csapatom eredményéről kell szólnom, azt gondolom, megmutattuk a világnak, hogy számolni kell velünk, senki nem mehetett ellenünk biztosra. Amikor pályára léptünk, mindig csak a győzelem lebegett a szemünk előtt, amiért minden egyes mérkőzésünkön próbáltunk élet-halál harcot vívni – foglalta össze csapata játékát Lotte Grigel, akit mikor saját teljesítményéről kérdeztük, kicsit elbizonytalanodott, azonban rögtön meg is magyarázta ennek okát.

– A saját teljesítményedről soha nem könnyű beszélni, nehéz magadat értékelni. De legyen! A DVSC-TVP-nél eltöltött idő eddig, úgy tűnik, nagyon hasznos volt számomra. Sok területen rengeteget fejlődtem, így ezt a munkát szeretném folytatni, és minél jobbá válni – mondta természetesen széles mosollyal az arcán a dán klasszis, és arról is beszámolt, mi volt számára a legjobb a vb-n.

– Az egész torna, úgy, ahogy van, nagyon csodálatos élmény. De ha egy emlékezetes pillanatot meg kell neveznem, a Németország elleni nyolcaddöntőbeli győzelmünkre vagyok a legbüszkébb. Hogy miért? A házigazdát legyőzni mindig különleges siker, nagyon féltünk ettől a mérkőzéstől, végül viszont nagy volt az örömünk is – mondta.

Grigel egyébként majdnem 148 percet töltött a pályán a vb-n a hét mérkőzés alatt Dániát végül Svédország búcsúztatta a negyeddöntőben, s így a piros-fehér északiak a hatodik helyet szerezték meg. Klavs Bruun Jorgensen szövetségi kapitány a dán válogatott támadásainál alapemberként számított a Debrecen irányítójára, akit védekezésben általában pihentetett.

HBN–PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!