Sport

2017.12.18. 13:48

DEAC: szép megoldásokkal verték a Pécset

Debrecen - A Pécs sem tudta ki­énekelni a sajtot a DEAC szájából.

Debrecen - A Pécs sem tudta ki­énekelni a sajtot a DEAC szájából.

Újabb sikert könyvelhetett el a DEAC Kamilla Gyógyfürdő: pénteken este 83–73-as sikert aratott a Pécs ellen, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. 9–8-as PVSK-vezetés után beindult a hazai henger. Sorra jöttek a szebbnél szebb megoldások, illetve a védekezés is jól működött. Kilenc egység is volt a különbség a két csapat között, a szünetre négypontosra olvadt Berényi Sándor legénységének fórja (42–38).

A második félidő kezdetén a DEAC mintha bent maradt volna az öltözőben, nyolc ponttal nyitottak a vendégek. Aztán ismét felébredtek a cívisvárosiak, s már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet. Lilov és Armwood tizennyolc találatig jutott. A kilenc pontot jegyző Bognár Kristóf is parádés játékot mutatott be.

Így nyilatkozott a bokaszalag szakadása után a közelmúltban visszatérő Bognár:

Örülök neki, hogy a súlyos sérülésem után kezd visszatérni a formám. Azt gondolom, szépen küzdöttünk és harcoltunk. Talán nem sértek meg vele senkit, ha azt mondom, mi akartuk jobban ezt a győzelmet. A két pont begyűjtésének részben az volt a kulcsa, hogy a meccs nagy részében a szabad labdákra mi csaptunk le előbb."

Rendkívül szoros

A magyar férfi kosárlabda-bajnokság annyira szoros jelen pillanatban, hogy ezzel a győzelemmel a debreceni kosarasok pontszámban beérték a pécsieket, akik a forduló előtt négy hellyel előrébb álltak a tabellán. A következő mérkőzést pénteken játsszák Velkeyék Szolnokon, ahova, mint ismeretes, a csapatok jelentős többsége nem győzni jár…

- HBN–PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!