Sport

2017.12.08. 15:12

A nyugodt pihenő a Balmaz-Kövesd tétje

Balmazújváros - Az év utolsó bajnokijára készül a Balmazújváros együttese, amely az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Mezőkövesdet fogadja hazai pályán.

Balmazújváros - Az év utolsó bajnokijára készül a Balmazújváros együttese, amely az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Mezőkövesdet fogadja hazai pályán.

Ahogy mondani szokták, egy igazi „hatpontos” mérkőzés vár a Horváth Ferenc fiaira, hiszen a két gárdát mindössze három pont és két helyezés választja el egymástól. Amennyiben az Újváros otthon tartja a három pontot a tízedik – azaz bennmaradó – helynél rosszabb pozícióban biztos nem telel majd. Erre meg is van az esély, hiszen az együttes immár egy négy mérkőzésből (két-két győzelem, illetve döntetlen) álló veretlenségi szériából érkezik az összecsapásra.

Felkészültek a Kövesdből

Rus Adrián szerint a hazai csapat ennek szellemében készült az összecsapásra, a fiatal középső védő szerint nem lehet más céljuk, mint győzelemmel megörvendeztetni a remélhetőleg szép számmal kilátogató publikumot.

– Újpesten a kezdés előtt furcsa érzés volt ránézni az üres lelátókra, de a játék folyamán már teljesen kizártam a külvilágot, és csak arra koncentráltam, hogy a saját feladatomat ellássam. Rangadónak fogjuk fel a Mezőkövesd elleni meccset, hiszen ha győzünk, akkor mindenképp a bennmaradást jelentő képzeletbeli vonal fölött telelünk. Vajda Sándor, és Tamás László kiesésével két jó focista hiányzik majd a csapatból, de azért van annyi játékos a keretünkben, hogy akik szombaton a helyükbe lépnek, megfelelően pótolják őket. Kuttor Attila érkezésével megváltozott a kövesdiek játéka, a csütörtöki taktikai értekezleten ezekre a finomságokra az edző külön felhívta a figyelmünket, de ezekről nem beszélnék, hiszen nem akarom megnehezíteni a saját feladatunkat. Bár az időjárás nem volt a legkedvezőbb a héten – már Újpesten is mély volt a talaj – mégis bízom benne, hogy szombaton jó minőségű lesz a gyep. De akármilyen körülmények is fogadnak minket, mivel mindkét csapatnak majd ugyanazon a pályán kell játszania, azonos feltételek között.

Még nem zörgettem meg a kaput az első osztályban, nagyszerű lenne, ha az én találatommal győznénk, de valójában mindegy, ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy mi ünnepeljünk a lefújás után”

– fogalmazott Rus.

Két hiányzó

A hazaiak dolgát Vajda Sándor (ötödik sárgalap) és Tamás László (piros lap) eltiltása nehezíti, a vendégek közül lapok miatt nem lesz hiányzó, mindössze a hosszabb ideje sérült Köböl Mátét kell nélkülöznie – az idény közben Radványi Miklóst váltó – Kuttor Attilának. Apropó Kuttor: mióta a játékosként a Lokiban is megfordult szakember vette át a csapatot, lényegesen jobban szerepel a Kövesd, hiszen az elmúlt három összecsapáson (sorrendben: Vasas, Budapest Honvéd, DVTK) nem talált legyőzőre. Az ősszel a matyóföldiek pályaválasztásával már egyszer megmérkőztek a felek, akkor Lázár Pál, Marek Strestik, illetve Bachana Arabuli góljaival 2-2-es döntetlenre végződött a találkozó.

Délelőtt nyitnak a pénztárak

A mérkőzésre az MLSZ illetékes bizottsága Andó-Szabó Sándort jelölte játékvezetőnek. Munkáját Medovarszki János, Albert István, Becséri Gergely, Takács János és Lovas László segítik majd. Andó-Szabó vezetésével eddig kétszer játszott a Balmaz az első osztályban, eddig egy-egy győzelem és vereség a mérleg. Azok a szurkolók, akiknek nincs bérletük, szombaton már fél tizenkettőtől megvásárolhatják a pénztárakban a belépőt. A találkozó szombat délután 15.30-kor kezdődik.

HBN-MSZ


[related-post post_id="3701954"]

[related-post post_id="3704762"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!