Sport

2017.12.13. 13:44

A cél teljesítve, továbbjutottak az újvárosiak

Balmazújváros - Már a harmadik NB I-es csapatot ejtette ki a Balmazújvárosi KK a hazai kupasorozatból.

Balmazújváros - Már a harmadik NB I-es csapatot ejtette ki a Balmazújvárosi KK a hazai kupasorozatból.

Remek kupafordulókat tudhat maga mögött a BKK: nehéz ellenfeleken, és mérkőzéseken át vezetett az útja a legjobb nyolc közé a hajdúsági férfi kézilabda-együttesnek, pont ezért nagyszerű teljesítmény ez. Az újvárosi legénység a Magyar Kupa második, harmadik, és negyedik fordulójában is NB I-es gárdát kapott ellenfélül. Még október közepén a Gyöngyöst gyűrték le (30–28) szenzációs játékkal hazai pályán. Ezt követően hiába reménykedtek könnyebb riválisban, megkapták a nagyon jó formában lévő Budakalászt, mely csapat azóta például ikszelni tudott a MOL-Pick Szeged otthonában. A novemberi találkozón Pavlovics (tíz gól), és Kiss Roland (nyolc gól) vezényletével sikerült legyőzni a Pest megyei együttest, szintén 30–28-ra. A negyedik körben is élvonalbeli gárdát kapott a Balmaz a Komló „személyében”. Annyi szerencséje volt az Újvárosnak, hogy a Komló ádáz csatát folytat a felsőházi rájátszásért az NB I-ben, és éppen két nagyon fontos mérkőzés között volt ez a kupacsata. Azt, hogy szinte az NB II-es (harmadosztály) keretével érkezett a Baranya megyei alakulat a Kőnig Rendezvényközpontba kedden este, a továbbiakban ezt senki nem fogja firtatni, és ha netán a Final Four-ig is eljutna Javier Cabanas csapata, ott sem fogja ezt rajtuk számon kérni senki.

Fejmosás a szünetben

– Igaz, hogy nem a teljes NB I-es keretével jött a Komló, mi így is komolyan vettük a mérkőzést, hiszen az egyetlen célunk a továbbjutás volt, szerettünk volna belekerülni a legjobb nyolc csapat közé – juttatta kifejezésre vélekedését Darko Pavlovics, a Balmazújvárosi KK irányítója.

Ez látszott is, hiszen csak a félidő vége előtt két perccel tudott az ellenfél felzárkózni két gólra. Korábban már hatfóros is volt a hazai előny, a szünetben pedig rendezték a sorokat Pavlovicsék, onnantól pedig csak nőtt, és nőtt a különbség a két csapat között. Arra viszont kíváncsiak voltunk, mit mondott a szünetben a spanyol edző, ugyanis a 21. percben talált be utoljára a BKK, onnan pedig zsinórban kaptak még négy gólt az első játékrészben, amivel két gólra zárkóztak a komlóiak.

Így emlékezett vissza a mester szavaira a három gólig jutó kézis:

Nem szabad még elhinni, hogy megvan a mérkőzés. Nem szabad ellazulnunk, nem húzhatjuk magunkra az ellenfelet, mert akkor könnyen veszélybe kerülhet a továbbjutás."

Ahogy mondják, minden jó, ha a vége jó. Izgatottan várhatják a sorsolást Balmazújvárosban.

- HBN–PI -


BALMAZÚJVÁROSI KK–SPORT36-KOMLÓ 32–24 (13–11)

Balmazújváros, 400 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.

BALMAZÚJVÁROS: Pásztor I. – Balda 3, Karap 4, Pavlovics 3 (1), ISTVÁN 7, KISS R. 4 (1), CSURUVIJA 5. Csere: KOVÁCS J. (kapus), Teleki 2, Mátó, Nagy N. 2, Csontos 2, Veres I., Dobi, Hornyák B. Edző: Javier Cabanas

KOMLÓ: Szabó M. 1 – Szkokán 4, Gajdos, Kékesi 4, Kovács M. 4, Hoffmann 2, WÉBER 6 (1). Csere: Nyers 2, Kemény 1. Edző: Péter-Szabó Dávid

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4–0. 13. p.: 8–3. 21. p.: 13–7. 25. p.: 13–10. 33. p.: 17–13. 40. p.: 22–17. 52. p.: 30–20.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

Mesterszemmel

Javier Cabanas: Nem ez volt a legjobb meccsünk eddig a szezonban. De most a legfontosabb a továbbjutás volt, és ez meg is van. Ott vagyunk a legjobb hat csapat között a Magyar Kupában, ami mindenképpen tiszteletre méltó.

Péter-Szabó Dávid: Negyven percig még ezzel a fiatal csapattal is nagyon szépen helytálltunk, utána talán ahogy az várható is volt, elfogytunk. Viszont nekünk pénteken nagyon fontos meccsünk lesz az NB I-ben a Dabas ellen, már arra készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!