Sport

2017.11.26. 20:52

Nem kegyelmezett a magyar kosárlabda-válogatott Koszovónak

Debrecen - Elsősorban a második félidei lehengerlő játékukkal arattak fontos győzelmet a honi kosarasok.

Debrecen - Elsősorban a második félidei lehengerlő játékukkal arattak fontos győzelmet a honi kosarasok.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Koszovót látta vendégül világbajnoki selejtező keretében a Főnix Csarnokban. Mindkét csapatnak úgy kellett a győzelem, mint egy „falat kenyér", hiszen a mieink Lengyelországban szenvedtek vereséget, míg a balkániak a litvánokkal nem bírtak hazai környezetben.

Lis Shoshi kosarával kezdődött a mérkőzés, Kovács Péter duplájával vezetett először a házigazda (3–2). Az első félidőben szoros küzdelmet láthatott az arénát majdnem megtöltő publikum, a nagyszünetben 35–36-os állás állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben a magyar együttes egy 15–0-s sorozatot repesztett, aminek köszönhetően megnyugtató előnyre tettek szert Ivkovics Sztojan tanítványai (54–40). A hátralévő időben a koszovóiak igyekeztek korrigálni az eredményen, ám Magyarország magabiztosan őrizte a fórját, végül Vojvoda Dávidék 84–76-ra diadalmaskodtak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!