Sport

2017.11.03. 12:57

Megismételné az Újváros az augusztusi bravúrt

Balmazújváros - Rácz Ferenc szerint a balmazújvárosiak már nem rágódnak a Honvéd elleni vereségen.

Balmazújváros - Rácz Ferenc szerint a balmazújvárosiak már nem rágódnak a Honvéd elleni vereségen.

A tizenegyedik helyen álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Debrecenben gyarapíthatja a pontjai számát, mégsem megyei rangadót vív az OTP Bank Liga tizenötödik játéknapján: Horváth Ferenc tanítványai az ötödik pozíciót birtokló DVTK-val csapnak össze szombaton 15.30-tól. Sigér Dávidék szép emlékeket őrizhetnek a miskolciakról, hiszen augusztusban 4–0-ra múlták felül őket. A diadalt nyugodtan nevezhetjük történelminek, hiszen a hajdúsági klub fennállása első győzelmét aratta az élvonalban.

– Akkor egy kiváló formában lévő Diósgyőrt tudtunk lefékezni, méghozzá annak köszönhetően, hogy mindenki átlagon felüli teljesítményt nyújtott – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Rácz Ferenc. – Nehéz dolgunk lesz a hétvégén, ugyanis ellenfelünk az utóbbi hetekben újra jó eredményeket produkál, de nem feltartott kézzel lépünk pályára. Alaposan felkészültünk a borsodiakból, ha tartjuk magunkat a megbeszéltekhez, ismét meglephetjük vetélytársunkat. A DVTK-ra a látványos támadófutball a jellemző, labdavesztést követően a játékosok azonnal letámadnak. Az előző fordulóban a Honvéddal szemben sajnos 3–0-ra alulmaradtunk.

Megvitattuk annak az összecsapásnak a legfőbb tanulságait, de már túltettük magunkat a fiaskón, a Nagyerdei Stadionban szeretnénk visszatérni a helyes útra”

– bizakodott a huszonhat éves támadó, aki elárulta, a vádlisérüléssel bajlódó Nemanja Andricsot leszámítva mindenki bevethető.

Nagy segítség

A DVTK elleni nyári gála során Rácz Ferenc is rivaldafénybe került, hiszen csereként beszállva két találattal vétette észre magát. A futballistának egyébként is az egyik kedvenc ellenfele a piros-fehér gárda, hiszen az NB I-ben eddig ötször köszönt be, a termésből hármat a miskolciaknak „vágott be”.

[poll id="1582"]

– Ugyanúgy készülök erre a meccsre, mint az összes többire, az edzéseken mindig a maximumot nyújtom. Nyilván jó lenne újra gólt lőni, de a csapat sikeressége a leglényegesebb. Korábban több fellépésünkön is sorra alakítottuk ki a lehetőségeket, mégsem párosult a szép futball pontszerzéssel.

Mostantól elsősorban az eredményességet helyezzük az előtérbe”

– nyilatkozta az újvárosiak negyvenegyese.

Mivel a cívisvárosban rendezik a bajnokit, valószínűleg sok szimpatizáns kíséri el az újvárosiakat, akik így hazai környezetben érezhetik majd magukat.

– Természetesen a drukkerek buzdításából rengeteg erőt tudunk meríteni, le a kalappal a szurkolóink előtt. Történjen bármi, ők mindig mögöttünk állnak. Élvezzük a bizalmukat, de ezzel nem szabad visszaélnünk – hangsúlyozta Rácz.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!