Sport

2017.11.04. 11:50

Loki: ha nehezen is, de megvan!

Debrecen - Győzelemmel köszöntötte a DVSC-TVP a három évtizede bajnok DMVSC alakulatát.

Debrecen - Győzelemmel köszöntötte a DVSC-TVP a három évtizede bajnok DMVSC alakulatát.

Ünnepléssel kezdődött a péntek esti bajnoki, közvetlenül a DVSC-TVP–Budaörs összecsapás előtt köszöntötték a Loki 30 évvel ezelőtt bajnoki címet szerző együttesét.

Az akkori DMVSC-s hölgyek a közönség vastapsa közepette vonultak ki a küzdőtérre, majd Debrecen alpolgármestere, Barcsa Lajos és a klub ügyvezetője, Ábrók Zsolt adott ajándékot a csapat tagjainak.

Álmos kezdés

Az emelkedett hangulat sem tett jót a jelenlegi lokistáknak, akik rossz szokásukhoz hűen, gyengén kezdték a meccset. Az 5. percben már 4–1-re vezettek a légiósok nélkül felálló, de Zácsik Szandra és Hornyák Ágnes által irányított vendégek. A 11. minutumban érte utol riválisát a DVSC (6–6), később még a vezetést is átvették a hazaiak, ám egy gólnál nagyobb előnyt nem tudtak kiharcolni. A folytatásban visszavette a fórt a Budaörs, majd fej-fej mellett haladtak a gárdák. A félidőben 16–16 állt az eredményjelzőn.

Sokáig úgy látszott, az első harminc percben remekelő Anna Punyko lesz a Loki legjobbja, de aztán a gólvágó helyett egy kapus érdemelte ki a dicső címet.

Lehúzta a rolót

Horváth-Pásztor Bettina főként a fordulás után kapott lehetőséget, amit igazán meghálált. A debreceni hálóőr két remek védéssel kezdte, majd három bravúrral zárta a találkozót, s közte is voltak nagyszerű pillanatai. A Loki az utolsó 15 percben döntötte el a mérkőzést, ekkor tudtak elhúzni a vendéglátók, köszönhetően többek között az ellenállhatatlanul támadó ­Pálsdóttir nagyszerű góljainak. A DVSC 29–26-ra nyert, így ha kissé nehezen is, de „behúzta” a kötelező győzelmet.

A Loki legközelebb november 18-án, Dunaújvárosban lép pályára bajnokin, előtte viszont rendkívül nehéz csata vár a piros-fehérekre a jövő hét végén a román SCM Craiova otthonában.

HBN–BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!