Sport

2017.11.19. 10:58

Komoly lépést tett a Balmaz a cél felé

Balmazújváros - A balmazújvárosiak a második félidei produkciójuknak hála tudták két vállra fektetni a Haladást.

Balmazújváros - A balmazújvárosiak a második félidei produkciójuknak hála tudták két vállra fektetni a Haladást.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesére valódi hatpontos ütközet várt a hétvégén, Horváth Ferenc tanítványai a szintén a kiesés elől menekülő Haladást fogadták. A Vas megyei alakulatnál ezen az összecsapáson debütált a nemrég kinevezett szlovák tréner, Michal Hipp. A hajdúságiaknál Pogacsics Krisztián megsérült, a hálóőrt Szécsi Gergő pótolta, míg a védelem tengelyében az eltiltott Tamás László helyét Jagodics Bence vette át.

Ellentétes félidők

Halmosi Péter nem sokáig húzta az időt, már a második perc elején „megkínálta” egy lökettel Szécsit, ám a kapuvédő állta a sarat. Ezt követően sokáig nem jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget, de a félidő derekán megszerezték a vezetést a szombathelyiek. Szabadrúgáshoz jutott a Haladás, Németh Márió beívelését követően kalandos úton jutott helyzetbe Ramos, aki gyönyörű mozdulattal értékesítette a helyzetet. Kicsit később Sigér Dávid veszélyeztetett, de a lapos lövését kitenyerelte Király Gábor. A balmazújvárosiak játéka nagyon körülményes volt az első félidőben, rengeteg bosszantó hiba miatt akadozott a gépezet. Horváth Ferenc sem lehetett elégedett a látottakkal, hiszen a szünetben kettőt is cserélt, Fekete Ádám, valamint Rácz Ferenc kapott lehetőséget a bizonyításra.

Jót tett a pihenő az Újvárosnak, a második játékrészben a szebbik arcát mutatta a gárda. Egyértelműen az újonc dominált, a fölény pedig a 61. minutumban érett góllá. Oldalról érkezett egy pontrúgás, a játékszer felpattant az egyik szombathelyi játékoson, Fekete megelőzte a kapujából kilépő Királyt, a csatár fejesével szemben tehetetlen volt a cerberus. Érdekesség, hogy a futballista legutóbb márciusban köszönt be bajnokin, akkor egy Csákvár elleni NB II-es találkozón ünnepelhetett. Bachana Arabuli hatalmas helyzetet rontott, a grúz játékos rávezethette a labdát Királyra, de lövését lábbal hárította a legendás „kesztyűs”. Ekkor még bosszankodhatott a publikum, ám a 79. percben javított hibáját Arabuli, aki remekül szolgálta ki Sigér Dávidot, a csapatkapitány pedig 15 méterről kipókhálózta a jobb felsőt. A hajrában még Grumics igyekezett egalizálni, de Szécsi eszén nem tudott túljárni.

Nagyon fontos három ponttal gazdagodott a Balmazújváros, Vajdáék előnye öt pontra nőtt a két utolsóval, vagyis a Haladással és a Mezőkövesddel szemben. A következő fordulóban újabb hazai ütközet vár a hajdúságiakra, szombaton a Puskás Akadémiát látják vendégül.

HBN-BÁ


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Balmazújváros, 1577 néző, v.: Kassai

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi - Habovda, Rus, Jagodics B., Uzoma - Vajda S., Sigér, Orovecz (Fekete, a szünetben), Maisuridze (Batarelo, 72.) - Zsiga (Rácz, a szünetben), Arabuli

Swietelsky Haladás: Király - Polgár, Wils, Jagodics M., Bosnjak - Németh Mi., Tóth M. (Mészáros, 82.), Németh Má. (Kiss B., 60.) - Ramos, Williams (Grumic, 72.), Halmosi

Gólszerzők: Fekete (61.), Sigér (80.), illetve Ramos (21.)

Sárga lap: Jagodics B. (35.), illetve Jagodics M. (48.), Williams (64.), Ramos (92.)

Mesterszemmel

Horváth Ferenc: - Ma nagyon nagy lehetőség volt számunkra, hogy a kiesőzónától messzebb kerüljünk. Korábban is volt erre sanszunk a bajnokságban, akkor nem éltünk ezzel. Az első félidőben nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, nem voltak nagy helyzeteik, de mezőnyfölényben játszottunk. A második félidőben jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket és megérdemelten nyertünk. A szünetben elhangzottak nem jelenhetnének meg nyomtatott formában, de a célját elérte. Kettőt cseréltem, ugyanis nem volt súlyunk a Haladás kapuja előtt. Kellett egy ember, aki a két belső védőt ott tudja tartani, ez volt Fekete, Rácz pedig veszélyesen játszott.

Michal Hipp: - Nagyon rövid ideje vagyok a csapatnál. Tisztában voltam azzal, hogy ez a négy mérkőzés nagyon nehéz lesz. Az edzésmunka után kaptam képet a Haladásról, az edzésprogramban a meccs-helyzeteket gyakoroltuk. A taktikai-technikai dolgokra építettünk. Megváltoztattam a felállást. Ez látszott is, jól játszottunk az első 25 percben. A játékosok betartották az elmondottakat, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Vezettünk, ekkor a hazai csapat rákapcsolt, de az első félidőt előnnyel zártuk. Fordulás után aktívan szerettünk volna játszani, számítottunk arra, hogy nagy nyomás alá helyez bennünk a Balmaz. Veszélyesek voltak a pontrúgásaik. Növekedett a nyomás, az erőnk pedig folyamatosan fogyott. A hazaiak nagy akarata eredményezte a második gólt is, de nekünk is volt a végjátékban két helyzetünk, sajnos nem sikerült egyenlítenünk. Sosem féltem a munkától, tavaszra lesz öt hét felkészülési időnk: ez a meccs is mutatja, hogy van előrelépési lehetőség. A játékosok úgy érzik, temetésen vannak, de próbálok a pozitívumokra ráépíteni. Nehéz mérkőzések lesznek, és nincs megírva előre, hogy nem lehet az FTC vagy a Videtoton ellen pontot szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!