Sport

2017.11.16. 13:10

Futballcsemegével zárul az esztendő: jön a DVSC-HTE!

Debrecen, Hajdúböszörmény - Gyarmati András szerint látványos helyett küzdelmes meccs lesz az éremesélyesek ütközete.

Debrecen, Hajdúböszörmény - Gyarmati András szerint látványos helyett küzdelmes meccs lesz az éremesélyesek ütközete.

Szuperrangadóval fejeződik be a 2017-es év a megye I-ben: a listavezető Hajdúböszörmény a második helyen álló DVSC II. otthonában vendégeskedik, az összecsapás szombaton 13 órakor kezdődik. A két gárda egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, ezt tükrözi, hogy a HTE eddig makulátlan mérleggel rendelkezik (14 meccsen 14 győzelmet arattak Igor Bogdanovics tanítványai), míg a cívisvárosiak bicskája csupán a Hajdúnánásba tört bele (a fürdővárosiak 1–0-ra múlták felül a piros-fehéreket).

Sikerre törnek

– Úgy gondolom, az együttesek egyenlő esélyekkel várhatják a találkozót – jelentette ki a Hajdú-Bihari Naplónak Gyarmati András, a Loki trénere.

Fotó: Molnár Péter

– Nyílt sisakos futball helyett nagy taktikai csatára készülök. A böszörményiek ereje elsősorban az egységességben rejlik, de természetesen vannak olyan játékosaik, akik képesek egymaguk eldönteni az ütközeteket, őket nem téveszthetjük szem elől. Nyilván fontos lesz a hétvégi meccs, de bajnoki döntőnek mégsem nevezném.

Egyértelműen a győzelem a célunk, ám ha a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg, akkor sem dőlne el az aranyérem sorsa, hiszen jövőre tizenöt fellépésünk lenne a hatpontos hátrány ledolgozására”

– fogalmazott a mester, aki hozzátette, a futballistái tisztában vannak a Loki céljával, ennek megfelelően készülnek. Gyarmati megjegyezte, abból a szempontból nem ideális a helyzetük, hogy hét közben nem edzhet együtt a társaság, mivel három csapatból áll össze, ennek ellenére nem panaszkodhat a tanítványok hozzáállására.

Kellemes emlékek

A Hajdúböszörmény az előző hetekben bombaformába lendült. A kék-fehérek az utóbbi öt fellépésükön negyvenkét (!) találatot termeltek, míg az ellenfelek képtelenek voltak bevenni a kapujukat.

– Ezek a mutatók önmagukért beszélnek, nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. Mivel egykoron csatár voltam, természetesen örülök a lőtt gólok számának, de a csapat védekezése miatt ugyancsak boldog lehetek. A DVSC elleni mérkőzés számomra több lesz egy szimpla bajnokinál, hiszen karrierem legszebb éveit Debrecenben töltöttem. Nem szakadtam el a klubtól, figyelem, hogy milyen munka zajlik egykori csapatomnál.

Fotó: Facebook

Gyarmati Andrással is jó a viszonyom, sokat szoktunk beszélgetni. Ennek a szezonnak úgy vágtunk neki, hogy nyerjünk minél több mérkőzést, valamint próbáljunk helyi játékosokat beépíteni az alakulatba.

Ugyan a szívem csücske a Loki, ennek ellenére félreteszem az érzelmeket, és a hétvégén le akarom győzni egykori együttesemet.”

Szerintem egy megye I-es átlagnál jóval színvonalasabb csatát láthatnak a drukkerek. Egy esetleges siker után sem dőlhetnénk hátra, hiszen a tavasszal még komoly ütközetek várnak ránk – nyilatkozta Igor Bogdanovics.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!