Sport

2017.11.28. 15:24

Egy lokista a Loki ellen

Debrecen - A debreceni saját nevelés, Kerekes Krisztián a DVSC ellen készül.

Debrecen - A debreceni saját nevelés, Kerekes Krisztián a DVSC ellen készül.

A múlt szombati, Vasas elleni fölényes győzelmet (5–1) követően újabb feladat vár a DVSC együttesére szerdán, a piros-fehérek 12 órától a másodosztályú Budafoki MTE otthonában játszanak a Magyar Kupa legjobb tizenhatos mezőnyébe kerülésért. Az egymeccses párharcot a hazaiak stadionjának átépítése miatt zárt kapuk mögött rendezik.

A tabellán jelenleg harmadik helyezett Loki a kupában eddig két kört ment, mindkétszer megyei első osztályú gárdát búcsúztatott: a Csongrádot 10–1-re, a Monort 3–2-re verte.

Az NB II-ben a 17.helyen álló BMTE előbb a cívisvárosban 4–0-ra legyőzte a DEAC-ot, a következő körben pedig Ibrányban diadalmaskodott 3–0-ra.

Jól érzi magát

Ami különlegességet ad a szerdai meccsnek az az, hogy kölcsönben szerepel Tóth Bálint gárdájában a debreceni saját nevelés, a tizenkilenc esztendős Kerekes Krisztián.

– Jól érzem magam Budafokon, hamar befogadtak a társak – nyilatkozta a Naplónak a csatár. – Sokat fejlődtem a mostani csapatomban, remélem, hogy a második félévben több játéklehetőséghez jutok majd, és tudok ezzel élni. A legutóbbi bajnoki találkozónkon majdnem egy félórát kaptam csereként, sikerült gólt szereznem, csak sajnos les miatt érvénytelenítették a találatot – fogalmazott az egykori közönségkedvenc, Kerekes Zsombor fia.

Kíváncsiak voltunk arra is, milyen érzésekkel várja a hajdúságiak elleni kilencven percet.

– Örültem, amikor a kupában összesorsoltak a Debrecennel, számomra ez nagy presztízzsel bíró mérkőzés lesz. Remélem, hogy beállít az edzőm a Loki ellen, én pedig igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani. Lehet, hogy meglepő, amit mondok, de egyértelműen a továbbjutás a célunk, mi másért lépnénk pályára? Ugyan nagyon fontos meccs vár ránk a hévégén a Nyíregyháza Spartacus ellen az NB II-ben, ennek ellenére szeretnénk a Magyar Kupában is minél tovább állva maradni.

Természetesen jól ismerem a DVSC keretét, de nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni a csapatot, hiszen hétről hétre megtekinthető a bajnoki közvetítésekben”

– mondta az ifjú támadó.

A szurkolók élő internetes streamen keresztül követhetik majd az összecsapást, a link a DVSC honlapján és hivatalos Facebook-oldalán is elérhető lesz.

HBN


[related-post post_id="3694128"]

[related-post post_id="3692982"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!