Sport

2017.11.08. 07:53

DVSC-TVP: könnyed keddi siker és jelentős pénzbüntetés

Debrecen - Magyar Kupa-győzelemmel hangolt a Loki a hét végi Craiova elleni idegenbeli csatára.

Debrecen - Magyar Kupa-győzelemmel hangolt a Loki a hét végi Craiova elleni idegenbeli csatára.

Igencsak mozgalmas napokon van túl a DVSC-TVP női kézilabdacsapat. A műtét után lábadozó Karina Jezsikava után a másik irányító-átlövő, Madalina Zamfirescu is kidőlt a sorból, miután egy szerencsétlen mozdulat következtében bokasérülést szenvedett a hétfői edzésen – adta hírül a klub honlapja. A román légiósnál biztosan nincs törés, ám a pontos diagnózisra még várni kell. A közelgő napok sűrű programja miatt a két klub egyeztetése után a Békéscsabára kölcsönadott Pénzes Laura visszatért a Lokihoz.

Magabiztosan

Az ifjú tehetség kedden már pályára lépett a Vasas ellen a Magyar Kupa 3. fordulójában. A fővárosi összecsapáson a debreceniek esélyeshez méltón kézilabdáztak, s már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát, 19–8-ra vezettek a K&H liga utolsó előtti helyén szerénykedő házigazdák ellen.

A térfélcserét követően mindenki bizonyítási lehetőséget kapott a hajdúsági keretből, s főként a fiatalok küzdöttek. A lokisták kontrollálták a meccset, 5 perccel a vége előtt 13 gólos, 29–16-os előny birtokában voltak Grigelék. A hajrában kozmetikázott az eredményen a Vasas együttese, de így is magabiztos, 31–21-es győzelmet aratott a DVSC, s ezzel kvalifikálta magát a következő körbe.

Túró Rudi és büntetés

A keddi kupameccs mellett más is foglalkoztatta a Loki vezetőségét a napokban, ugyanis 400 ezres büntetést szabott ki a klubra a szövetség, mégpedig a DVSC-TVP–Alba Fehérvár meccsen történtekkel kapcsolatban.

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága az elmarasztalást azzal indokolta, hogy az október 18-án lejátszott találkozón a hazai szurkolótábor obszcén rigmust kiabált, emellett egy dobverő esett a játéktérre, valamint rasszista megnyilvánulás történt. Szintén a debreceniek ellen szól, hogy a mérkőzés lefújását követően egy csokoládét dobtak a nézők az ünneplő vendégjátékosok közé.

Mint azt a dvsckezilabda.hu írja, a Loki érdemi nyilatkozatot tett, ez így szól:

A szurkolói obszcén, játékvezetőket sértő bekiabálások megtörténtét nem kívánta vitatni, de megjegyezte, hogy azokat maguk a játékvezetők sem vették fel, intézkedést nem kért sem az ellenőr, sem pedig a játékvezetői páros. A dobverő beesését egy véletlennek tulajdonították, ugyanis a karzaton lévő dob verése közben repülhetett a játéktérre az.

A rasszista megnyilvánulásokat a klub nem cáfolta. Ugyanakkor azt is kiemelte az eljárás alá vont szervezet, hogy az ellenfél játékosának magtartása (nézők hergelése, kiintés) is közrejátszott abban, hogy az indulatok a felszínre törtek.

Ugyanígy nem tagadták a csokoládé (Túró Rudi) bedobását a debreceniek, akik hozzátették, a klub szponzora osztogatta a mérkőzés elején a gyerekeknek az édességet. A DVSC nyilatkozatában kifejtette, a rendbontások ellen a továbbiakban is szigorúan fel kíván lépni, rendőrségi intézkedést kezdeményeztek a rendbontóval szemben, és kitiltásáról is intézkedtek.

HBN


Vasas–DVSC-TVP 21–31 (8–19)

Budapest, Elektromos-csarnok, 250 néző. Vezette: Ónodi, Őri.

A DVSC-TVP gólszerzői: Grigel, Lima 4-4, Pálsdóttir, Punyko, Hársfalvi 3-3, Csáki, Kelemen, Hajduch, Pénzes, Borgyos 2-2, Varsányi, Tóvizi, Sirián, Horváth-Pásztor 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!